SiolNET. Avtomoto Novice
0,71

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Do 12 tisoč evrov pomoči: to je načrt prodaje avtov v Franciji

0,71

termometer

Renault zoe
Renault zoe je eden najbolje prodajanih električnih avtomobilov v Franciji in tudi v Evropi. Foto: Gregor Pavšič

Francoska vlada bo pospešitvi prodaje avtomobilov namenila osem milijard evrov, še posebej bodo spodbujali nakup električnih avtomobilov in splošno prenovo voznega parka.

Francoski predsednik Emmanuel Macron Francoski predsednik Emmanuel Macron Foto: Reuters Avtomobilska industrija je v Franciji eden od stebrov gospodarstva, zato je tudi prodajna kriza ob epidemiji koronavirusne bolezni 19 ena ključnih nalog njihovega predsednika Emmanuela Macrona. Napovedal je sveženj ukrepov v višini osem milijard evrov.

Francijo želi povzdigniti do statusa vodilnega proizvajalca do okolja prijaznih vozil. Trem osrednjim znamkam - Renaultu, Peugeotu in Citroenu - je predal ambiciozen cilj. V petih letih naj bi skupno proizvodnjo električnih in hibridnih vozil povečali na milijon avtomobilov letno.

Subvencije za prenovo voznega parka in prehod na elektrificirane pogone

Francija bo po obljubah Macrona subvencijo za električne avtomobile povečala s šest na sedem tisoč evrov. Ponudba velja za zasebne kupce. Za priključne hibride bo na voljo subvencija dva tisoč evrov. Pogoj je, da ima tak avtomobil vsaj 50 kilometrov električnega dosega in da ne stane več kot 50 tisoč evrov. Vse subvencije veljajo za prvih 200 tisoč prodanih vozil.

Prav tako bodo na voljo subvencije za tiste, ki se bodo odločili za zamenjavo starejšega avtomobila. Kdor bi se mu odpovedal in ga zamenjal z električnim vozilom, bi skupno od 1. junija prejel 12 tisoč evrov.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 1
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin