SiolNET. Avtomoto Novice
0,87

termometer

  • Messenger
  • Messenger
ASP Lesce in povezava z Renault Sportom

Dirkalnik F1 le posodili, ta tovor pa se iz Gorenjske v Francijo ne vrača

0,87

termometer

ASP Lesce Renault Sport | Pokalni renault clio in dirkalnik formule ena moštva Alpine v Lescah | Foto: ASP Lesce
Pokalni renault clio in dirkalnik formule ena moštva Alpine v Lescah Foto: ASP Lesce

Razstavno, a tehnično z izjemo motorja povsem "pravi" dirkalnik formule ena bodo iz Lesc morali vrniti v Francijo, pet novih tekmovalnih cliov za krožnohitrostne dirke pa se proti Dieppu ne vrača.

Družba ASP Lesce se z Renaultovim avtomobilskim poslom ukvarja od leta 1990, obrtno delavnico pa so imeli že davnega leta  1935. V zadnjih letih jih poznamo predvsem kot zastopnika za Renaultov športni program. Tako so začeli že pred desetimi leti uradno prodajati serijska športna vozila Renaultovega programa RS, lani pa so postali tudi uradni zastopnik za Renaultov tekmovalni program za področje Adriatik, enako pa letos tudi za znamko Alpine. Ta se je letos uradno pridružila slovenskemu trgu s športnikom A110, za zdaj edini prodajni salon pa je prav v Lescah.

Alpine Renault A110 Avtomoto Odlična naložba? Znamka Alpine je popolna novost v Sloveniji.

Ob odhodu pošiljke petih dirkalnih cliov iz Dieppa proti Sloveniji | Foto: Renault Ob odhodu pošiljke petih dirkalnih cliov iz Dieppa proti Sloveniji Foto: Renault

V Lescah so od lani za področje Adriatik zastopnik tudi za Renaultov tekmovalni program. | Foto: ASP Lesce V Lescah so od lani za področje Adriatik zastopnik tudi za Renaultov tekmovalni program. Foto: ASP Lesce Tovornjak dirkalnih cliov ne bo peljal nazaj v Francijo

Tja je včeraj prispel tovornjak z zanimivim tovorom. Poleg Alpininega dirkalnika formule ena, v praksi gre za lanski model formule Alonsa in Ocona z letošnjim dizajnom - formula je tehnično povsem prava in ni replika, v njej pa manjka le pogonski motor -, je izstopalo predvsem pet pokalnih Renaultovih cliov za krožnohitrostne dirke.

Soastnik družinskega podjetja Miha Primožič je tudi sam dirkač na krožnohitrostnih dirkah v slovenskem državnem prvenstvu in FIA centralnoevropski coni (CEZ). Pet novih pokalnih cliov je naročil neposredno v tovarni v Dieppu. Avtomobili so namenjeni različnim kupcem tako doma kot v tujini, vsaj dva clia bosta po njegovih besedah ostala na slovenskem asfaltu.

Že lani v Slovenijo trije dirkalni renaulti

Prek Primožiča so sicer že lani v Slovenijo pripeljali več različnih tekmovalnih cliov. To sta bila clia rally5 za moštvi Lema Racing (avtomobil so prodali v Italijo) in Avtosport Jazon, ki smo ju videli na domačih relijih in gorskohitrostnih dirkah. Prav tako je v Slovenijo prispel pokalni clio, ki ga ima novoustanovljeno moštvo uspešnega dirkača Boštjana Avblja.

Ob tem je Primožič lani pripeljal še tri dirkalnike za kupce iz Hrvaške ter Bosne in Hercegovine.

Od letos v Sloveniji uradno tudi znamka Alpine | Foto: Gregor Pavšič Od letos v Sloveniji uradno tudi znamka Alpine Foto: Gregor Pavšič

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin