Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Gregor Pavšič

Četrtek,
13. 12. 2012,
10.57

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

BMW

Četrtek, 13. 12. 2012, 10.57

8 let

BMW M6 gran coupe – nova zapolnitev nišne vrzeli

Gregor Pavšič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
BMW je predstavil nov model v ponudbi podznamke M, ki se ponaša z že dobro znanim 4,4-litrskim motorjem V8 in odličnimi športnimi zmogljivostmi.

Daljši in prostornejši od klasičnega M6

BMW-jev novi model bo zapolnil nišno vrzel in ponudil alternativni odgovorom tistim, ki bi sicer z očmi pogledovali proti audiju S7 ali mercedes-benzu CLS63 AMG. Novi Bavarec je prvi M6 s štirimi vrati, ki se ponaša z agresivno zunanjo obliko (sprednji zračni stabilizator, širši blatniki, stranski pragovi, štirje zaključki izpušne cevi, difuzor in 20-palčna kolesa) in kupejevskim videzom.

Tudi M6 gran coupe bo imel enak motor kot modela M5 in M6. To je 4,4-litrski motor V8 z dvema turbinskima polnilnikoma, katerega moč se na kolesa prenaša prek sedemstopenjskega samodejnega menjalnika z dvojno sklopko. Motor ima 560 "konjev" in 500 njutonmetrov navora. Za učinkovit oprijem ima avtomobil tudi elektronsko nadzorovano zaporo diferenciala active M.

M6 gran coupe je od modela M5 težji za le pet kilogramov. Njegova masa znaša 1950 kilogramov.

Z dodatki tudi prek 300 kilometrov na uro

Avtomobil ima elektronsko omejeno najvišjo hitrost 250 kilometrov na uro. Do sto kilometrov na uro pospeši v 4,2 sekunde. To je za desetinko sekunde hitreje kot M5 in dve desetinki hitreje od omenjenega tekmeca Mercedes-Benza. S posebnim paketom je mogoče najvišjo hitrost dvigniti do 305 kilometrov na uro. V tem primeru kupec dobi tudi zmogljivejše gume.

Voznik lahko med vožnjo prek volanskega obroča izbira med možnostma M1 ali M2. M1 prinaša športno navdahnjeno podvozje, M2 pa naj bi prišel prav predvsem na dirkališčih. Med dodatno opremo bo imel M6 gran coupe tudi keramične zavorne diske.

30 tisočakov dražji od M5 gran coupeja

BMW bo novega M6 gran coupe na trg pripeljal v začetku leta 2013. Od manjšega M5 gran coupeja bo predvidoma dražji za 30 tisoč evrov.

Ne spreglejte