Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
24. 10. 2017,
9.38

Osveženo pred

2 meseca

Vsebino omogoča BMW Slovenija

Natisni članek

BMW advertorial

Torek, 24. 10. 2017, 9.38

2 meseca

BMW in izlet v naravo? To so najprimernejši avti za brezskrben družinski potep.

Vsebino omogoča BMW Slovenija

Avtomobil je tisti, ki posameznemu vozniku ali družini nudi svobodo gibanja. Pelje ga tja, kamor si zaželi. Novi avtomobilski modeli z geni športnih terencev in vse boljšo tehnologijo štirikolesnega pogona rušijo nekdanje omejitve in nudijo vse več možnosti za brezskrbne potepe.

Serija 2 active tourer predstavlja most med dvema svetovoma - družinsko uporabnost in veselje pri vožnji. Skupaj s štirikolesnim pogonom xDrive bo vaš najzvestejši partner na vsakem izletu in vam bo nudil pomoč, ko jo boste najbolj potrebovali. | Foto: Klemen Korenjak Serija 2 active tourer predstavlja most med dvema svetovoma - družinsko uporabnost in veselje pri vožnji. Skupaj s štirikolesnim pogonom xDrive bo vaš najzvestejši partner na vsakem izletu in vam bo nudil pomoč, ko jo boste najbolj potrebovali. Foto: Klemen Korenjak

V današnjem svetu, ko vsi nenehno hitijo in so vsakodnevni pritiski postali nekaj vsakdanjega, si je treba vzeti čas zase in za svojo družino. Ker življenje ni le nesmiselno sprehajanje od točke A do točke B, mora biti vsakdan edinstven, prežet s čustvi in pozitivno energijo. Znamka BMW zato ponuja vrsto različnih modelov, ki dopolnjujejo voznikovo osebnost, pomagajo izžarevati lastnikov status in cenijo edinstveno vozniško izkušnjo.

Naj bo vsak dan poln dogodivščin

Avtomobili znamke BMW ne ponujajo le vozniškega doživetja za celotno družino, temveč so pravi partner, ki vas bo odpeljal na nepozabno dogodivščino. Naj bo to urbana džungla ali neokrnjena narava, serija 2 active tourer, sedemsedežna serija 2 gran tourer in serija 3 touring bodo s štirikolesnim pogonom xDrive poskrbeli, da se bo še tako običajna dogodivščina lahko prelevila v nepozaben družinski izlet.

Pri BMW se od nekdaj zavedajo, kako pomembni so vsi majhni trenutki, ki nas ženejo naprej. Sobivanje človeka in tehnike je ključnega pomena za učinkovito mobilnost, na novo raven pa vsakodnevno opravljanje potreb ponese brezkompromisno zaupanje svojemu prevoznemu sredstvu. BMW ima v DNK zapisane športne gene, vendar se s pomočjo inteligentnega štirikolesnega xDrive odprejo novi svetovi, ki prej niso bili dosegljivi.

Ni nujno, da so karavani dolgočasni in vsakdanji. BMW serije 3 se kot idealen partner dokaže kot atraktivno vozilo, ki vas bo razvajalo ne le s prostornostjo, temveč tudi s svojimi unikatnimi prednostmi. | Foto: Ni nujno, da so karavani dolgočasni in vsakdanji. BMW serije 3 se kot idealen partner dokaže kot atraktivno vozilo, ki vas bo razvajalo ne le s prostornostjo, temveč tudi s svojimi unikatnimi prednostmi.

Ker je pomembno, kako prideš na cilj, je BMW serije 2 active tourer opremljen z vrsto inovativnih rešitev, ki razvajajo potnike zadaj in spredaj, hkrati pa nudi velik prtljažni prostor, kamor lahko shranite vse pripomočke, ki bodo vaš izlet naredili nepozaben. | Foto: Klemen Korenjak Ker je pomembno, kako prideš na cilj, je BMW serije 2 active tourer opremljen z vrsto inovativnih rešitev, ki razvajajo potnike zadaj in spredaj, hkrati pa nudi velik prtljažni prostor, kamor lahko shranite vse pripomočke, ki bodo vaš izlet naredili nepozaben. Foto: Klemen Korenjak

Nekaj besed o štirikolesnem pogonu xDrive

Glavni element štirikolesnega pogona xDrive je elektronsko krmiljena večlamelna sklopka, vgrajena ob sredinskem diferencialu. Njeno krmiljenje je izvedeno z elektromotorjem in s posebnim mehanizmom, ki z določeno močjo stiska lamele v sklopki. Večja ko je moč stiska lamel, bolj se to izraža v stopnji zdrsa sklopke in posledično v količini pogonske sile, ki se skoznjo prenaša na prednjo os. Pri tem velja naslednje pravilo: bolj so lamele stisnjene, manj zdrsa dovoljujejo in več pogonske moči prenašajo na prednji kolesni par. Avtomobil je zato v osnovi še vedno opremljen s pogonom na zadnji kolesni par, štirikolesni pogon pa le po potrebi dovaja pogonsko silo sprednjemu paru koles.

Prosti čas preživite z družino

Naj vas športno izklesani videz modelov BMW ne zavede. Serija 2 active tourer in gran tourer ponujata pristno družinsko izkušnjo, polno dogodivščin in otroškega smeha. Družinsko naravnani dvojec se ne ustraši nikakršnega izziva, saj z ravnodušno odmerjenim prtljažnim prostorom vase posrka vse pripomočke, ki jih danes s seboj vzame družina. Naj bo to voziček ali nahrbrtnik za nošnjo naših najmlajših, vedno ostane dovolj prostora za igrače in kopalke. Izbira je na koncu le vaša – ali boste obiskali Kekčevo deželo in kakovostno preživeli prosti čas s svojimi najbližjimi. S pomočjo štirikolesnega pogona se lahko odločite za obisk Pokljuke ali si v živo ogledate smučarsko tekmo Zlata lisica.

Od Goričkega do Portoroža

Družinsko življenje je lahko v sožitju s športnim avtomobilom. BMW serije 3 touring je najlepši možni prikaz, kako se dopolnjujeta športni videz in vsakodevna uporabnost. Čustveni dizajn je le pika na i celotnemu paketu, ki voznika navduši z voznimi lastnostmi, najmlajše s prostornostjo na zadnji klopi in ženo s prostornim prtljažnim prostorom. Popoln sopotnik zlahka premaguje avtocestne kilometre, zato se je izkazal kot idealni partner za obisk Sečoveljskih solin, na dolgih prekmurskih regionalnih cestah pa potnike razvaja z varnimi objemi, preden se z mlinom zapeljejo čez Muro.

 

BMW skrbi tudi za večje družine in prinaša svež veter v svet športnih enoprostorcev. Premijska serija 2 gran tourer poleg sedmih sedežev ponuja število inovativnih rešitev, ki bodo poskrbele za varen prevoz vseh potnikov. | Foto: Ciril Komotar BMW skrbi tudi za večje družine in prinaša svež veter v svet športnih enoprostorcev. Premijska serija 2 gran tourer poleg sedmih sedežev ponuja število inovativnih rešitev, ki bodo poskrbele za varen prevoz vseh potnikov. Foto: Ciril Komotar

 

Želite prejeti več informacij o izbranem BMW-vozilu?

Prosimo, izpolnite obrazec in kontaktirali vas bomo:

* Dovoljujem, da se moje osebne podatke pošlje družbama BMW Vertriebs GmbH – distribucija motornih vozil – Podružnica Ljubljana in Bayerische Motoren Werke Aktiengesellschaft, da jih shranita, obdelata in uporabita za dejavnosti v zvezi s skrbjo za stranke v smislu preverjanja zadovoljstva kupcev, podatkov o izdelkih, storitev v zvezi z izdelki in različnih prireditev. V tem smislu dovoljujem tudi elektronsko pošiljanje (elektronske pošte, besedilnih sporočil itn.). Na podlagi zakona o varovanju osebnih podatkov lahko svoje dovoljenje prekličem kadarkoli, prav tako lahko kadarkoli zahtevam razkritje obsega shranjenih podatkov o sebi, popravke svojih osebnih podatkov, zaustavitev uporabe in izbris teh podatkov, in sicer s pisnim obvestilom BMW Vertriebs GmbH – distribucija motornih vozil – Podružnica Ljubljana, Ameriška 8, 1000 Ljubljana ali na info.si@bmw.com.

Ne spreglejte