SiolNET. Avtomoto Novice
2

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Aston Martin V12 zagato vantage – butična serija

2

termometer

 | Foto:
Aston Martin bo v Ženevo pripeljal prenovljeno modelno serijo vantage. Letošnji vrhunec znamke pa predstavlja superšportnik aston martin V12 zagato vantage. Naredili jih bodo le 150.

Četrta izpeljanka z oznako zagato

Ekskluzivni model V12 zagato vantage je šele četrti aston, ki bo nosil to plemenito oznako Z, saj sta v pol stoletja od rojstva prvega zagata – legendarnega DB4 GT zagata – bila narejena zgolj še dva modela v družini zagato, leta 1986 V8 zagato in leta 2003 DB7 zagato. Ekskluzivnost je najnovejšemu članu elitne družine torej praktično zagotovljena že v rodovniku, poseben pečat pa mu daje tudi dejstvo, da se bo po celem svetu vozilo samo 150 modelov iz te zares butične serije.

Cena dosega skoraj pol milijona evrov ...

Tehnične specifikacije novega zagata vantage še niso razkrite, avtomobil pa naj bi bil za okoli 30 kilogramov lažji od običajnega zagata, model naj bi imel natančnejši in bolj neposreden krmilni mehanizem, karbonsko-keramične zavore (kolute premera 380 mm) s 6-batnimi čeljustmi, prirejen izpušni sistem, 7-stopenjski samodejni menjalnik ... Najnovejši zagato je nastajal pod okriljem tovarniške delavnice v Gaydonu, ki je razvijala tudi model aston martin one-77. V12 zagato vantage bo nedvomno elitni angleški posebnež za posebej globoke denarnice, saj naj bi stal preko 485.000 evrov. Stopetdesetim izbrancem naj bi prve primerke dobavili v letošnjem septembru.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin