SiolNET. Avtomoto Novice
2

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Adijo, tradicija, tudi Porsche razvija štirivaljni bokser motor

2

termometer

 | Foto:
Pri Porscheju so potrdili, da so začeli z razvojem lastnega bokser štirivaljnega motorja, ki pa ga v svoje modele ne bodo vgradili še vsaj tri leta. Volkswagnov štirivaljnik pred tem v SUV-ja macana.

Porsche ne more ubežati aktualnemu trendu

Tudi tisti proizvajalci, ki so v svoje avtomobile tradicionalno vgrajevali šest- ali osemvaljne motorje, za doseganje nižje porabe in manjšega ogljičnega odtisa število valjev zmanjšujejo. Izjema ne bo niti Porsche, kjer so že začeli razvijati lastni bokser štirivaljni bencinski motor.

Štirivaljni bokser v ponudbi šele leta 2016

Ta bo nastal na osnovi današnjega Porschejevega 3,8-litrskega šestvaljnika. Novi aluminijasti motor naj bi imel delovno prostornino 2,5 litra, ki bi vozniku lahko zagotovil 350 "konjev" in 360 njutonmetrov navora. Motor bo na voljo v kombinaciji s sedemstopenjskim samodejnim menjalnikom.

Novi motor naj bi Porsche vendarle uporabil šele čez tri leta, ko ga bo predvidoma vgradil v prenovljeno tretjo generacijo boxsterja in drugo generacijo caymana.

Porsche bo sicer že pred tem v svojo ponudbo uvrstil štirivaljni motor, a to bo Volkswagnov agregat za novega SUV-ja macana.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin