Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
1. 10. 2010,
7.19

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Petek, 1. 10. 2010, 7.19

8 let

ZVEZDA TEDNA: Branko Đurić – Đuro

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
V začetku tega tedna se je Branko Đurić – Đuro odpravil v Budimpešto na snemanje novega filma, v katerem bo sodeloval z Angelino Jolie.

Đurova kariera se samo še vzpenja. Vedno več ima pomembnih projektov, tako v režiji kot v igralstvu. Lani je v filmu Triaža igral ob veliki hollywoodski zvezdi, Colinu Farrellu, ta teden pa je začel snemati film o posledicah vojne na Balkanu, ki ga bo režirala Angelina Jolie. Prav zato smo ga ta teden okronali za zvezdo tedna.

Zadnji dve leti se bolj posveča igri kot režiji. Agent, ki ga ima v Italiji, mu pošilja razne scenarije, on pa jih samo zavrača. Leta 2008 se je odločil, da bo jih bo začel sprejemati, in tako je istega leta posnel kar štiri filme, med drugim tudi italijanske.

Sodelovanje s Tanovićem

Đurićev največji uspeh sta filma Nikogaršnja zemlja in Triaža. Oba filma je režiral bosanski režiser Danis Tanović. Nikogaršnja zemlja je leta 2001 prejela oskarja za tujejezični film, Đuro pa je bil nominiran za evropsko filmsko nagrado.

Ob prejetem oskarju se je Branku ponudila lepa priložnost, da bi si ustvaril kariero v Hollywoodu. Vendar pa te odločitve ni sprejel, saj mu je bilo takrat pomembnejše snemanje filma Kajmak in marmelada. Pravi, da ima raje evropski film kot ameriškega.

Film Triaža so snemali na Irskem, v Španiji, Belgiji in Franciji. Dogaja se v 80. letih prejšnjega stoletja v Kurdistanu, med iraško-iransko vojno. Triaža je bila Đurićev prvi film, posnet v angleščini, v katerem igra kurdskega zdravnika.

V Sloveniji in na Hrvaškem je zaslovel s televizijsko serijo Naša mala klinika, kjer igra tudi njegova žena Tanja Ribič. Naša mala klinika je bila ena bolj gledanih slovenskih humorističnih nanizank, ki se je predvajala med letoma 2004 in 2007.

V osemdesetih in devetdesetih je sodeloval pri snemanju sarajevske humoristične serije o političnem dogajanju Top lista nadrealista. Po končanem snemanju v začetku devetdesetih si je Branko prizadeval osvojiti tudi slovensko občinstvo. Posnel je uspešno humoristično nanizanko Teater paradižnik.

Ne spreglejte