Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
25. 9. 2018,
7.44

Osveženo pred

5 let, 7 mesecev

Oglasno sporočilo

Natisni članek

PR članek Bilič Vision odprava dioptrije

Torek, 25. 9. 2018, 7.44

5 let, 7 mesecev

Ste starejši od 40 in se želite znebiti očal?

Oglasno sporočilo
Bilič

Ste stari 40 let in več in za boljši vid uporabljate očala, ki vam gredo že pošteno na živce in bi se jih radi znebili? Obstaja kar nekaj možnih rešitev!

Najprej je seveda treba opraviti podroben pregled oči, na podlagi katerega vam lahko zdravnik, specialist oftalmolog svetuje, kateri način odprave dioptrije je za vas najboljši, najhitrejši, najugodnejši in s katerim se boste enkrat in za vedno znebili očal in si s tem povrnili kakovostno aktivno življenje.

Laserska odprava dioptrije

Po 40. letu starosti se zaradi naravnega procesa staranja oči pojavi starostna daljnovidnost. Najprej se ta pojavi pri osebah, ki že imajo težave z daljnovidnostjo, potem se pojavi pri osebah, ki dioptrije niso imeli, in nazadnje pri osebah, ki so kratkovidne.

To zaznavamo, ko začnemo pri branju odmikati oziroma oddaljevati mobitel, kadar beremo drobni tisk, npr. navodila za uporabo in pozneje časopis, knjige. Naše roke naenkrat postanejo prekratke. Do tega pojava pride zaradi staranja očesa, zaradi česar se oko težko prilagaja na izostritev slike, kadar gledamo na blizu.

Korekcija starostne daljnovidnosti se imenuje Monovision. Gre za prilagojeno metodo LASIK, s katero pacientu po posegu omogočimo dober vid brez dioptrijskih očal.

Pri metodi Monovision kombiniramo bližino, daljavo in srednje oddaljenosti. Dominantno oko se v procesu operira za dober vid na daljavo (hoja, vožnja, kino, gledališče ...), nedominantno oko se operira za dober vid srednje oddaljenosti (računalnik, delovna bližina). Ko se tako sliki obeh očes združita, je pričakovan dober vid v vseh situacijah. Treba je poudariti, da zaradi nadaljnjega staranja očesa ni nujno, da so rezultati posega Monovision trajni.

Bilič | Foto:

Odprava dioptrije z vstavitvijo - vgradnjo leče v oko

Vgradnja intraokularne leče je trenutno najbolj razširjena metoda pri korekciji vida oseb, katerih dioptrija se ne da korigirati z laserskimi metodami zaradi njene višine in je odlična rešitev tudi pri odpravi starostne dioptrije. Obstajata dve vrsti leč, ki se uporabljata v te namene: fakične leče in multifokalne leče.

Vgradnja multifokalne intraokularne leče

Za paciente, starejše od 45 let, pri katerih je že razvita starostna daljnovidnost, ki nimajo motne očesne leče in si želijo živeti brez dioptrijskih očal, je rešitev vgradnja multifokalne leče. Ta tehnika se imenuje "clear lens extraction". Njen cilj je popolna odprava dioptrije in življenje brez pripomočkov za boljši vid.

Z vgradnjo te leče osebam omogočijo popoln vid na daljavo, srednjo oddaljenost in bližino tudi tistim, ki imajo astigmatizem - cilinder. Po vgradnji leča za vedno ostane v očesu in ni potrebna zamenjava v poznejšem obdobju.

Končni rezultat in popoln vid po operacijskem posegu pa je odvisen od natančnosti, strokovnosti in izkušnjah operaterja, kakovosti vgrajene leče, opreme in predoperativnega pregleda.

Če je celotni proces od pregleda do posega opravljen pod budnim očesom specialistov oftalmologov in operaterjev z večletnimi izkušnjami, je rezultat vgradnje intraokularne leče popoln vid brez očal in trajna dosmrtna rešitev.

V Zagrebški očesni Polikliniki Bilić Vision že 22 let uspešno odpravljajo napake vida z različnimi metodami, med katerimi so najbolj uspešne laserske operacijske tehnike in vgradnje leč. Njihovi operaterji imajo dolgoletne izkušnje na teh področjih in se redno izobražujejo na mednarodnih seminarjih in kongresih, o čemer pričajo izkušnje pacientov, ki so kliniko že obiskali.

Če ste prepoznali svojo težavo v tem članku in bi se želeli bolj podrobno informirati o možnih rešitvah za vas, se lahko prek spodnjega obrazca naročite na brezplačni posvet pri specialistih oftalmologije, ki vam bodo odgovorili na vprašanja in vam predstavili najboljšo rešitev za vaš problem.

V zahvalo za vaš izkazani interes pa vam bodo podarili 65 % popusta na kompletni predoperativni pregled, ki ga boste na vašo željo lahko opravili neposredno po posvetu, če se izkaže, da ste primerni za eno od metod odprave dioptrije. Za pregled v vrednosti 100 evrov boste vi odšteli samo 35 evrov. Že danes pa si lahko rezervirate termin pregleda po znižani ceni s klicem na številko 041 440 905 ali pa podatke pustite na spletni strani, prek kontaktnega obrazca na povezavi: Bilić Vision - kontaktni obrazec in vas bodo poklicali.

 

Rezervirajte si termin pregleda za lasersko odpravo dioptrije in astigmatizma že danes, saj so ceno znižali za kar 65%, tako da boste plačali le 35 evrov! 

Naročnik oglasnega sporočila je Bilic Vision.

Ne spreglejte