Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
10. 10. 2014,
14.02

Osveženo pred

5 let, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Vodno mesto Atlantis

Petek, 10. 10. 2014, 14.02

5 let, 2 meseca

Pustite se razvajati specialistom za gibanje

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Ljudje se premalo gibamo ali pa med vadbo delamo napake. Za tiste, ki niso strokovno podkovani, je prav, da pomoč pri ohranjanju zdravja poiščejo pri vrhunsko usposobljenih strokovnjakih.

Ko želimo pravilno vaditi ali pa odpraviti zdravstvene nevšečnosti, je zelo pametno, da se odločimo za strokovno vodeno vadbo in vrhunske izvajalce terapevtskih programov, ki nam bodo pomagali pravilno izvajati vaje in bodo s svojim znanjem prilagodili vadbeni program našim potrebam in zmogljivostim. Naloga osebja Strokovnega centra zdravja v Atlantisu je naše dobro počutje, zdravo telo in videz. Vse to je povezano med seboj in za vsako težavo je v Strokovnem centru zdravja mogoče najti pravo pomoč. Njihovi izvajalci prihajajo s področja športnega trenerstva, ortopedije, kineziologije, dermatologije in drugih področij. Osebni pristop in strokovno svetovanje sta poleg vrhunskih storitev tisti dve vrednoti, zaradi katerih se vedno več ljudi odloča, da bodo vadbo in zdravstvene tegobe zaupali vrhunsko usposobljenemu osebju z dolgoletnimi izkušnjami.

Na Fitnes kliniko po funkcionalnost telesa

Vadba z osebnim trenerjem je posebej priporočljiva za ljudi, ki zaradi specifičnih težav ne morejo vaditi v večjih skupinah po univerzalnem programu. Na osnovi začetnega testiranja strokovnjakinaredijo program vadbe in določijo posebnosti programa. Z osebnim trenerjem lahko hkrati vadi ena do največ do štiri osebe, saj je le tako zagotovljen nadzor nad izvajanjem vaj.

"Pri nas 'popravimo' poškodbe, ki so nastale pri izvajanju drugih programov. Oseben pristop je pri nas osnova. Motivacija pri delu z osebnim trenerjem je tudi bistveno večja, kot če delamo sami," je povedala osebna trenerka fitnesa Urša Dolinšek, ki v ekipi petih osebnih trenerjev na Fitnes kliniki skrbi za kakovostno vadbo.

Na Fitnes kliniki delamo s težo lastnega telesa, uporabljamo posebne pripomočke, kot so TRX trakovi, vrtljive plošče in žoge. "Pri nas veliko delamo za krepitev mišic trupa, le tako lahko zgradimo dobro funkcionalnost telesa v vsakodnevnem življenju," je še povedala Urška Dolinšek.

LPG pomlajuje

V Strokovnem centru znanja bodo s posebno LPG napravo popolnoma naravno, neinvazivno in sproščujoče poskrbeli za lepo telo in mladosten videz. "Koža je po terapiji z LPG-jem zelo čvrsta, strije se zgladijo do 30 odstotkov, zelo je primeren za zmanjševanje podbradka in volumna maščobnih celic. . Za viden rezultat potrebujemo od 12 do 15 terapij," je povedala strokovnjakinja za LPG aparat Tanja Tušak Kočar, ki vodi tudi vadbo na napravi Huber.

Huber za koordinacijo in ravnotežje

Naprava Huber je avtomatsko vodena in skrbi predvsem za krepitev hrbtenice, ramenskega obroča in nog ter za dobro propriopercepcijo mišic, torej za podzavestno zaznavanje položajev telesa. S tem preprečujemo poškodbe pri športu.

Huber je primeren za vse starostne skupine in za otroke, ki imajo motnje v senzomotoričnem razvoju, saj okrepi stabilizatorje telesa, preprečuje bolečine v križu in ledvenem delu. Naprava, ki se stalno premika, sproti preverja pravilnost našega gibanja, le tako je vadba učinkovita. "Na tej napravi sta trenirala tudi Janica in Ivica Kostelić, in sicer sta vadila kar s smučarskimi čevlji," je še povedala vaditeljica, ki vadečemu pripravi program in ga nadzira, da pravilno izvaja vaje. Premikajoča plošča na napravi Huber vadečega prisili, da se mora gibati v nestabilnem okolju, s tem krepi koordinacijo in ravnotežje.

Ko fizioterapevt opravi svoje, je čas za kineziologa

Kineziologi skrbijo za individualne programe za stranke z omejenimi gibalnimi zmožnostmi, ki se k njim obrnejo potem, ko so že končali program fizioterapije, pa imajo še vedno težave pri gibanju.

Nudijo tudi programe za otroke z napačno držo in z motnjami v razvoju. Po končani fizioterapiji imajo številni ljudje še vedno težave pri gibanju in bolečine. S krepitvijo moči in ravnotežja se jim sposobnost gibanja povrne. "Veliko delamo tudi na preventivi. Sploh seniorji imajo slabše ravnotežje, zato je pri njih še posebej pomembno, da okrepijo ravnotežje," je povedala vaditeljica Urša Gjergek, ki na Fakulteti za šport študira kineziologijo. Izvajajo tudi Halliwick program za gibanje v vodi, ki je primeren tudi za mlajše otroke.

Zdravniki za lepa stopala in dobro počutje

Ko se odpravimo na terapijo z ribicami garra rufa, najprej naša stopala temeljito pregledajo, saj za terapijo z ribicami nismo primerni, če imamo kakršnekoli kožne spremembe.

Takšne omejitve so nujne zaradi zagotavljanja medicinsko neoporečne terapije. "V Sloveniji je terapija z ribicami v medicinske namene prepovedana, zato jo izvajamo samo v kozmetične namene, kot podporo pedikuri. Terapija je izjemno sproščujoča, kot bi noge potopili v mineralno vodo," je pojasnila Rosana Lehpamer iz Vodnega mesta Atlantis.

Pred terapijo si mora stranka temeljito umiti stopala in jih namočiti v posebno raztopino za razkuževanje. Po vsaki terapiji vodo v akvariju zamenjajo, že med terapijo pa se voda nekajkrat prefiltrira, tako da je popolna higiena brez dvoma zagotovljena. Naloga ribic je, da grizljajo odmrlo kožo na naših stopalih. Med grizljanjem, ko se nekajkrat na sekundo za trenutek prisesajo na našo kožo, pa spodbujajo tudi mikrocirkulacijo krvnega obtoka. Zato je terapija z ribicami izjemno sproščujoča in predvsem zabavna, saj nanjo lahko pridemo v paru ali s prijateljico.

Vrhunsko usposobljeno in izkušeno osebje Strokovnega centra zdravja v Atlantisu bo temeljito preučilo vse naše zdravstvene težave in nam z individualiziranim programom pomagalo do odličnega počutja. Naša naloga je le, da si vzamemo dovolj časa zase.

Ne spreglejte