Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
11. 3. 2016,
13.31

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Natisni članek

menstruacija Tjaša Deu

Petek, 11. 3. 2016, 13.31

8 let

Nadomestni fant za "tiste dni v mesecu"

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0
Študentka družboslovne informatike in zmagovalka resničnostnega šova s paketom MeTime ženskam vsak mesec na dom dostavi vložke in tampone, po želji še čokolado in čaj.

Tjaša Deu je zmagovalka resničnostnega šova TOP4, študentka Fakultete za družbene vede in videoblogerka, ki skupaj s fantom naročnicam na paket MeTime vsak mesec pošilja vse, kar potrebujejo v času menstruacije.

"Projekta sva se lotila skupaj s fantom, kjer sva najprej želela raziskati, ali bi ženske v Sloveniji sploh želele mesečno škatlico z vsem higienskim materialom in razvajanjem, ki ga potrebujejo v času menstruacije. Zmaga na TOP4 s Tjašo Kokalj mi je zagotovo dala neko mero prepoznavnosti, da sem se bolj samozavestno lotila projekta," nam je povedala Tjaša Deu.

Od vložkov do elastik, ki ne lomijo las Na spletni strani storitve Tjaši zaupate datum zadnje menstruacije, dolžino menstrualnega ciklusa ter količino vložkov in tamponov, ki jih potrebujete. Kot nam je povedala Tjaša, je količina higienskega materiala v celoti prilagodljiva, tako glede števila kosov in velikosti kot znamke. Če so dnevi z menstruacijo še posebej nadležni, si lahko naročnice izberejo nadgradnjo, in sicer paket z darili, ki so vsak mesec drugačna.

"V februarski škatlici smo imeli na primer čokolado, dva kosa nakita, milo z vonjem vrtnice, osvežilne robčke, bombone, elastike za lase, ki ne lomijo las, in čaj," nam je povedala Tjaša.

Nadomestni fant, ki ne kupuje čokolade Na voljo so trije različni paketi, osnovni se imenuje Nadomestni fant, ki pa po Tjašinih besedah nima avtobiografskega navdiha. "Paket se imenuje Nadomestni fant zato, ker ti dostavi vložke iz trgovine, zato ti ni treba ponje pošiljati svojega fanta. Je pa zanimivo, da je moj fant tisti, ki je vztrajal pri poimenovanju tega paketa." Nadomestni fant ne kupuje čokolade, je pa ta vključena v paketih premium in ultimate.

Nadomestni fant je za zdaj za vse naročnice kar Tjašin fant, saj pomaga pri pakiranju in odpošiljanju paketov. "Naročnic je iz dneva v dan več, delo poteka vedno bolj utečeno in še vedno počneva vse sama s fantom. Zvečer po faksu zapakirava škatlice in jih zjutraj odneseva na pošto."

Ne spreglejte