Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
19. 2. 2016,
12.16

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Vsebino omogočajo Terme Krka

Natisni članek

Petek, 19. 2. 2016, 12.16

6 let, 7 mesecev

Kako shujšati in lepo postavo tudi ohraniti

Vsebino omogočajo Terme Krka

Vsak, ki je že kdaj poskušal izgubiti nekaj kilogramov, ve, da je hujšanje tudi polno pasti. Da bo to uspešno in dolgotrajno, se ga zato lotite s pomočjo strokovnjakov. Kako?

Ste se pri hujšanju ujeli v začaran krog?

Hujšanje je preprost proces le na videz. Polno je pasti, kot so jo-jo učinek, neubranljivi napadi lakote, izsušenost, ohlapna koža po prehitrem izgubljanju teže in ob pomanjkanju ustrezne telovadbe, oslabelost organizma, glavoboli in podobne težave, ki se jim sami težko izognemo.

Ob pomanjkanju znanja je te težave nemogoče premagati, zato nam kmalu upade volja in znajdemo se v začaranem krogu – kilogrami dol, kilogrami gor. Uspeh pa je zagotovljen s pomočjo strokovnjakov.

Kako torej trajno shujšati in ohraniti zdravje?

Za uspešno izgubo teže in nadaljnje ohranjanje nove, lepše postave, se prepustite strokovnjakom. V Termah Šmarješke Toplice pod nadzorom strokovnega osebja uspešno hujša in se vsako leto razstruplja več kot tisoč gostov. Dolgoletne izkušnje in znanje strokovnjakov zagotavljajo zanesljiv uspeh.

Prepustite se bogatemu znanju in dolgoletnim izkušnjam zdravnika, prehranskih svetovalcev, športnih trenerjev ter terapevtov in posebej usposobljenemu osebju v kuhinji, ki vsak na svojem področju omogočajo, da gost pridobi vse potrebno znanje in motivacijo.

 

Pot do vitke postave bo lažja v sproščenem okolju in ob podpori skupine

Za uspešno hujšanje je pomembna tudi sprostitev. Dokazano je, da na primer stres močno zavira proces izgubljanja teže. Tudi v Termah Šmarješke Toplice zatrjujejo, da gost, ki je pod stresom, hujša znatno počasneje kot tisti, ki je sproščen in uživa v terapijah in aktivnostih.

V Termah Šmarješke Toplice zato pripravljajo zanimive terapije in športne dejavnosti, ki goste sproščajo in zabavajo. Masaže, kopeli in savnanje zmanjšujejo stres, obenem pa pospešujejo razgrajevanje maščob in izločanje toksinov.

Vadba vam bo zlezla pod kožo

Nordijska hoja, plavanje in aerobika v termalnih bazenih, pilates, višinska vadba in kardiotreningi zabavajo, čvrstijo mišice in zagotavljajo porabo kalorij, poleg tega pa je v skupini ljudi z istim ciljem vzdušje še boljše, bolj spodbudno. In če gost v gibanju uživa, mu to mimogrede zleze pod kožo in bo vadbo nadaljeval tudi doma.

Pri izgube teže nikar ne stradajte!

Prehranska svetovalka Janja Strašek iz Term Šmarješke Toplice poudarja, da za uspešno hujšanje stradanje ali popolno odpovedovanje vsem malim pregreham ni dobro. "Hitro izgubljanje teže, merjeno zgolj v kilogramih, ne sme biti glavni cilj hujšanja. Cilj naj bodo postopno zniževanje deleža maščobnega tkiva v telesu, boljše počutje in trdnejše zdravje."

Preizkusite program SlimFit, kjer boste hujšali zdravo in uspešno

S pomočjo strokovnjakov bo vse lažje. V programu zdravega hujšanja SlimFit v Termah Šmarješke Toplice boste najprej opravili zdravniški pregled, ki vključuje tudi pregled pri kardiologu, in to z obremenitvenim testiranjem. Tako boste lahko preverili zdravje svojega srca in krvnega obtoka ter telesno zmogljivost, ob tem pa vam bodo določili tudi delež maščobnega tkiva, mišic in vode v telesu.

Na podlagi ugotovljenega zdravstvenega stanja je odmerjena tudi obremenitev med terapijami in športnimi aktivnostmi, upoštevala pa ga bo tudi prehranska svetovalka pri načrtovanju vašega osebnega jedilnika.

Na meniju obdržite svojo najljubšo jed!

Jedilnik v Šmarjeških Toplicah oblikujejo posebej za vas, pri tem pa upoštevajo več dejavnikov – poleg vašega zdravstvenega stanja še cilje, ki jih želite doseči, prehranjevalni slog in tudi to, kakšno hrano imate radi.

Sliši se nenavadno, a v Šmarjeških Toplicah vam ne bodo vsiljevali jedi, ki jih ne marate, pa naj bodo še tako zdrave. In upoštevali bodo vaše najljubše okuse, pri čemer pa vam bodo tudi svetovali, kako obroke pripraviti, da bodo kalorično ustreznejši.

Tri železna pravila za uspešno hujšanje

Prvi rezultati že v petih dneh, pa še odličen dopust!

Program SlimFit v Termah Šmarješke Toplice traja od 5 do 14 dni, lahko tudi dlje, že v petih dneh pa boste izgubili znaten del maščobnih oblog (predvsem na tistem delu telesa, kjer vas obloge najbolj ovirajo), dobili boste čvrstejše mišice in izboljšali kondicijo ter osvojili zdrave prehranjevalne in gibalne navade.

Hkrati pa bo to tudi odličen dopust, saj boste v termah pozabili na vsakodnevne obveznosti in skrbi. Na kratko – odlično izhodišče za to, da res naredite nekaj zase.

Ne spreglejte