Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
11. 3. 2024,
7.00

Osveženo pred

1 mesec, 2 tedna

Oglasno sporočilo

Natisni članek

Flonivin Forte črevesne bakterije probiotiki mikrobiom imunski sistem zdravje prebava črevesje PR članek

Ponedeljek, 11. 3. 2024, 7.00

1 mesec, 2 tedna

Črevesna mikroflora: kako koristne bakterije spremenijo vaš mikrobiom

Oglasno sporočilo
Galenika_Flonivin Forte_1200 | Foto GALENIKA AD BEOGRAD

Foto: GALENIKA AD BEOGRAD

Dobre bakterije igrajo ključno vlogo pri ohranjanju ravnovesja našega organizma skozi vse življenje. Posebno pozornost pa si zaslužijo črevesne bakterije, katerih ravnovesje lahko porušijo različni načini življenja in zunanji dejavniki, tudi uporaba antibiotikov.

Črevesna flora, edinstvena za vsakega posameznika, sestavlja neverjetnih 1,5–2 kilograma bakterij, ki z nami živijo v simbiotskem odnosu. Ta nevidni mikrokozmos ne le tvori pregrade, ki ščiti organizem, ampak tudi aktivno preprečuje vstop škodljivim bakterijam. Kar 80 odstotkov imunskega sistema prihaja iz črevesja, zato je jasno, kako pomembno je ohranjanje zdravja črevesne flore za celoten imunski sistem in dobrobit organizma.

V našem prebavnem sistemu obstaja skupnost mikroorganizmov, znana kot črevesni mikrobiom. Ta nevidna mreža bakterij, glivic, virusov in drugih mikrobov tvori kompleksno skupnost, ki ima ključno vlogo pri ohranjanju našega zdravja. Medtem ko večina razmišlja o črevesju le v kontekstu prebave, se le redki med nami zavedajo kompleksnosti in pomena črevesnega mikrobioma za splošno zdravje telesa.

Črevesni mikrobiom naseljuje naše črevesje že od rojstva, igra ključno vlogo pri oblikovanju našega imunskega sistema in se razvija vzporedno z našim telesom. Mikroorganizmi, prisotni v črevesju, oblikujejo našo sposobnost prebave hrane, sintetiziranja pomembnih hranil in celo uravnavajo razpoloženje prek kompleksnih komunikacijskih sistemov med črevesjem in možgani.

Dobrobit črevesnega mikrobioma je v ravnovesju med "dobrimi" in "slabimi" bakterijami. Ko je to ravnovesje porušeno, se lahko pojavijo različne zdravstvene težave, vključno s težavami s prebavili, motnjami imunskega sistema in celo v povezavi z duševnim zdravjem. Koristne bakterije, kot so lactobacillus acidophilus, lactobacillus rhamnosus, bifidobacterium longum in probiotik inulin, imajo ključno vlogo pri ohranjanju ravnovesja mikrobioma v telesu.

Lactobacillus acidophilus pogosto najdemo v fermentiranih mlečnih izdelkih. Ta bakterija pomaga ohranjati zdravo kislino v črevesju, kar preprečuje rast patogenih mikroorganizmov. Lactobacillus rhamnosus ima ključno vlogo pri krepitvi imunskega sistema in pomaga zmanjševati vnetne procese v črevesju ter podpira ravnovesje bakterij v prebavnem traktu. Bifidobacterium longum je bakterija, ki ohranja zdravje debelega črevesa in pomaga prebaviti neprebavljive vlaknine, kar prispeva k splošnemu zdravju črevesja. Poleg dobrih bakterij je za ohranjanje zdravega črevesnega mikrobioma nujen tudi inulin, prebiotik, ki služi kot hrana za koristne bakterije v črevesju. Spodbuja rast probiotikov in pomaga ohranjati zdravo črevesno floro.

Flonivin Forte – 10 milijard koristnih bakterij v eni kapsuli

Flonivin Forte_Galenika_1200 | Foto: GALENIKA AD BEOGRAD Foto: GALENIKA AD BEOGRAD

V današnji izpostavljenosti različnim prehranskim dopolnilom Flonivin Forte izstopa kot idealna izbira za ohranjanje ravnovesja mikrobioma in spodbujanje optimalne prebave, saj vsebuje deset milijard koristnih bakterij v samo eni kapsuli. Ta učinkovit odmerek zagotavlja zdravje črevesne flore, podpira močan imunski sistem in ravnovesje v črevesnem mikrobiomu.

Zaradi enostavne uporabe je prehransko dopolnilo Flonivin Forte popoln spremljevalec v vašem vsakdanu, na voljo pa je izključno v lekarnah. To uporabnikom zagotavlja visokokakovosten izdelek, ki ga nadzorujejo zdravstveni strokovnjaki. Flonivin Forte še posebej priporočamo vsem, ki imate različne gastrointestinalne težave, kot sta napenjanje in zaprtje.

Poleg tega lahko Flonivin Forte pomaga pri neprijetnih simptomih sindroma razdražljivega črevesa (SRČ), ki je najpogostejša prebavna motnja. Natančni vzroki za nastanek SRČ še niso znani, nekatere izmed teorij pa so, da gre za spremembe v sestavi črevesne mikroflore, vpliv nekaterih živil, genetsko predispozicijo, stres in druge zunanje dejavnike.

Naročnik oglasnega sporočila je GALENIKA AD BEOGRAD. 

Ne spreglejte