Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
13. 6. 2016,
10.12

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Oglasno sporočilo

Natisni članek

Morela okulisti dioptrija laserska odprava dioptrije

Ponedeljek, 13. 6. 2016, 10.12

6 let, 6 mesecev

Brezplačno predavanje o možnostih trajne odprave dioptrije

Oglasno sporočilo

Kdo si ne bi želel živeti brez korekcijskih očal? Si predstavljate, da bi jih končno lahko vrgli v smeti? Preverite, ali ste pravi kandidat za operacijo, in se pogovorite s kirurginjo mag. Kristino Mikek, dr. med.

Za vas smo organizirali brezplačno predavanje, kjer boste izvedeli številne informacije o laserskih operacijah oči in operacijah z vstavitvijo leče. Teme pogovora bodo:

-    Ali sem primeren kandidat?
-    Tehnike operacij za odpravo dioptrije.
-    Kako poteka operacija, kako se moram pripraviti nanjo?
-    Okrevanju po posegu.
-    Morebitni zapleti.
-    Cene in aktualne ugodnosti.
-    Odgovori na vaša vprašanja.

Mag. Kristina Mikek, dr. med., spec. oftalmolog | Foto: Mag. Kristina Mikek, dr. med., spec. oftalmolog

Predavanje bo potekalo v pritličju Tehnološkega parka 19, Ljubljana Brdo, 16. 6. 2016 ob 17.00 uri, vsak udeleženec pa bo dobil tudi popust v centru za očesno refraktivno kirurgijo Morela okulisti. Na predavanje se lahko prijavite TUKAJ.

Ko govorimo o tem, kako odpraviti dioptrijo, je ljudem zagotovo najbolj poznana metoda zdravljenja laserska operacija dioptrije, ki jo danes opravljajo z različnimi tehnikami, odvisno od tega, za katero izmed njih so pacientove oči najbolj primerne. V očesnem centru Morela okulisti se lahko pohvalijo z zadnjim dosežkom v razvoju laserske tehnologije za odpravo dioptrije: gre za tehniko Femto iLasik, najnežnejšo obliko operacije LASIK do zdaj, pri kateri je laser nadomestil kirurški nož in omogoča, da z drobnim laserskim žarkom brez mehanske sile strokovnjak ustvari reženj roženice. Več o tej revolucionarni metodi bo oftalmologinja mag. Kristina Mikek spregovorila na predavanju.

 | Foto:

Če ima pacient visoko dioptrijo, oftalmolog lahko predlaga poseg z vstavijo znotrajočesne fakične leče. Gre za vstavitev umetne leče, ki takoj odpravi očesno dioptrijo in omogoči, da pacient takoj vidi brez optičnih pripomočkov.

Če ne prej, se nas mora v zrelih letih večina spopasti z dejstvom, da je začel naš vid pešati. Tudi takrat niso edina rešitev očala, saj lahko oftalmolog uspešno odpravi tudi starostno daljnovidnost, in sicer z vstavitvijo posebne večžariščne oziroma multifokalne leče, ki omogoča, da pacient dobro vidi tako na blizu kot na daleč. Vstavitev multifokalne leče oftalmologi še posebej priporočajo ljudem, ki so jim odkrili sivo mreno, saj v tem primeru z operacijo ne povrnejo le vida, temveč zagotovijo tudi popolno vidno ostrino na daljavo in bližino brez vsakršnih očal. Pacienti lahko po vstavitvi večžariščne leče v obe očesi brez očal berejo, uporabljajo računalnik, vozijo avtomobil, torej živijo aktivno in polno življenje brez vsakršnega optičnega pripomočka.

Vse to in še več boste izvedeli na predavanju, ki ga organizira center Morela okulisti. Ta velja za enega vodilnih centrov za očesno refraktivno kirurgijo v regiji in je edini center za lasersko odpravo dioptrije v Sloveniji, ki ima akreditacijo najuglednejše ameriške akreditacijske ustanove za zdravstvene organizacije Joint Commision International.

Obstaja še en razlog za poletno lasersko odpravo dioptrijo. Nižja cena. V očesnem centru Morela okulisti do 31. avgusta poseg opravijo od 650 evrov dalje za oko. Prvim stotim, ki se boste zanj odločili, bodo podarili tudi izbrana sončna očala blagovne znamke Cotton Club.

Ne spreglejte