Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
3. 10. 2017,
19.18

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,68

2

Natisni članek

Aljoša Bagola izgorelost prosti čas družina

Torek, 3. 10. 2017, 19.18

6 let, 6 mesecev

Aljoša Bagola: Naučiti se moramo, kako osrečiti same sebe #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,68

2

Med tistimi Slovenci, ki so se naučili, kako si vzeti čas zase, je tudi guru trženja Aljoša Bagola. Ta je že zgodaj spoznal, da življenje ni tekma, da njegov smisel ni biti doma v službi in da je včasih bolje, da nisi šef. Vse to so njegova sporočila za tiste, ki se na kariernem področju ne znajo ustaviti.

Novinarka: Anja Markovič/Video: Planet TV


"V bistvu ugotoviš, da tečeš maraton, ampak v polnem šprintu, in potem na neki točki telo popusti. Imel sem serijo migren, potem dva tedna zelo slabega spanja, nato je nastopil občutek tesnobe, ki ga nikakor nisem mogel ukrotiti. Zatem se pač vklopijo vsi alarmi," se svojega spopadanja s stresom v pogovoru za oddajo Dan. spominja kreativni direktor Pristopa Aljoša Bagola.

Svoje izkušnje deli v kolumnah, ki podirajo rekorde. V nekem trenutku moraš prenehati tekmovati s svetom in se začeti ukvarjati sam s sabo, sporoča bralcem.

"Ljudje naj pobrskajo po sebi in ugotovijo, kaj jih sploh veseli"

"Čustva, ki so del negativnega spektra, niso dovoljena, potem se počutimo izključene ali pa čudne, sploh ko pogledamo na Facebook, ko so vsi nenehno srečni. Znati moramo upoštevati spekter vseh čustev, vse razpoloženje, in se o tem zdravo pogovarjati. To je čisti temelj, kako kakovostno živeti," je prepričan Bagola.

Kot pravi, morajo ljudje pobrskati po sebi, da ugotovijo, kaj jih veseli.

"Zame je glasba že od nekdaj nekaj, kar me je napolnjevalo, s čimer sem se tudi kreativno izražal. Seveda se je treba ukvarjati s temi stvarmi in nanje gledati kot na akumulatorje oziroma napajalnike," pripoveduje.

Vsak človek mora biti sam svoj Goran Dragić

Potem ko se je naučil prevrednotiti vrednote, je v omaro pospravil tudi vsa priznanja in nagrade, ki jih je prejel s svojo ekipo. "Zdaj je samo še strast, ambicije več ne," pravi.

Njegova strast je tudi očetovska vloga. Aljoša je očka štiriletne Sophie, ki ji večkrat kaj zaigra, ona pa ob tem zapleše. Za dušo glasbo ustvarja tudi z bratom.

Naše hrepenenje po sreči, zaradi katerega smo prevečkrat nesrečni, obrazloži na primeru uspeha naših košarkarjev.

"Naučiti se moramo osrečiti same sebe, biti sam svoj Goran Dragič. To je v bistvu izziv za ljudi, nikakor pa ne smemo pričakovati, da nas bo nekdo enkrat na deset oziroma dvajset let osrečil," razmišlja guru trženja.

Ne spreglejte