SiolNET. Trendi TV Telekoma Slovenije
0,03

termometer

  • Messenger
  • Messenger
TV Telekoma Slovenije

Edinstven in intimen vpogled v izvor žanra, ki je postal temelj popularne kulture #foto #video

0,03

termometer

Vizionarji: Zgodba o znanstveni fantastiki Jamesa Camerona

Kaj imajo skupnega filmi Terminator, Terminator 2, Osmi potnik 2, Brezno in Avatar? Ustvarjalca in žanr. Pod vse omenjene in številne druge filme, kot sta Titanik in Resnične laži, se je podpisal z oskarjem nagrajeni pisatelj, režiser in producent James Cameron, žanr, v katerega ti spadajo in ki nenehno buri domišljijo gledalcev, pa je priljubljena znanstvena fantastika.

Trendi OCENA FILMA: Titanik 3D

Prodoren ustvarjalec filmskih klasik in mojster znanstvene fantastike James Cameron se je z izbranimi imeni filmskega sveta poglobil v ta žanr s serijo dokumentarnih oddaj, poimenovano Vizionarji: Zgodba o znanstveni fantastiki Jamesa Camerona (AMC Visionaries: James Cameron’s Story of Science Fiction).

Med več kot sto sodelujočimi so tudi Steven Spielberg, George Lucas, Ridley Scott, Keanu Reeves, Christopher Nolan, Arnold Schwarzenegger, Will Smith in Sigourney Weaver.

Ti in številni drugi člani Cameronove ekipe bodo v šestih epizodah serije razpravljali o vprašanjih, ki jih odpira znanstvena fantastika.

James Cameron v pogovoru z režiserskim kolegom Christopherjem Nolanom. | Foto: AMC
1 / 5 James Cameron v pogovoru z režiserskim kolegom Christopherjem Nolanom. | Foto: AMC
2 / 5
3 / 5 Cameron in Steven Spielberg. | Foto: AMC
4 / 5 Keanu Reeves. | Foto: AMC
5 / 5 Cameron in Ridley Scott. | Foto: AMC
Avatar Trendi Avatar

Vprašanja, ki jih odpira znanstvena fantastika

V seriji bodo med drugim govorili o Nezemljanih. Ti predstavljajo odskočno desko za nove ideje o sporazumevanju, naseljevanju, politiki, moči in medčloveških odnosov ter odpirajo vprašanja glede prostranosti vesolja in pošasti, preko katerih ljudje raziskujemo svojo temačnost in se spopadamo z lastnimi strahovi.

Ustvarjalci bodo gledalce izzvali tudi z razmislekom o koncu sveta ter odpirali debate o vprašanju umetne inteligence – nekoč še zelo oddaljene tehnologije, ki pa je pravzaprav že tukaj in zdaj.

Znanstvene fantastike ni brez potovanja v času. Zato bo v zadnji epizodi na meniju tudi ideja številnih prihodnosti, spremembe usode, debata pa bo tekla še o možnostih, pasteh in paradoksih potovanja skozi čas.

TV Znanstvena fantastika Trendi ZF-TV ali vsa ta fantastična znanstvena fantastika #foto #video Ljudje S3 Trendi Kakšna je prihodnost umetne inteligence? #video Ultimativen vodnik po televizijski džungli Trendi Ultimativen vodnik po televizijski džungli #foto #video

 

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 3
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin