SiolNET. Trendi Top deset
4

termometer

  • Messenger
  • Messenger

TOP 10 slovenskih božičnih in novoletnih hitov

4

termometer

Konec leta 2010 se nezadržno približuje in na plan so spet pokukale zimske uspešnice, ki si jih ves december prepevamo. Predstavljamo vam nekaj najboljših slovenskih hitov.

Veter – Bela snežinka

Skupina Veter je bila ustanovljena leta 1974, njeno zasedbo pa sta med drugim sestavljali tudi danes priznana astrologinja Meta Malus in pevska diva Helena Blagne. Skupina je uspešnico Bela snežinka posnela leta 1988 in po njej poimenovala tudi svoj prvi album. Pesem še danes ostaja nepogrešljiva vsak veseli december.

Pop design – Na božično noč Odlična zasedba Pop design je začela ustvarjati leta 1985, ko je štela pet članov, edini, ki je v skupini ostal vse do danes, pa je Tone Košmrlj. Zasedbo sta sestavljala tudi Vili Resnik in Mirand Rudan, in prav v času slednjega (leta 1989) je nastala legendarna uspešnica Na božično noč, ki jo prepevamo vsak december znova.

Rock'n'band – Novo leto

Uspešna pop rock skupina je v svoji karieri izdala sedem albumov, prvega leta 1997, zadnjega, ki so ga v celoti posneli v angleškem jeziku in ga posvetili legendarnemu Elvisu, pa leta 2005.

Alfi Nipič – Silvestrski poljub Legendarni izvajalec slovenske zabavne in narodno-zabavne glasbe sej je najprej ukvarjal s priljubljeno zabavno glasbo, po letu 1974 je nekaj let nastopal kot pevec Ansambla bratov Avsenik, z Neco Falk pa sta ustvarila uspešnico Kako sva si različna. Skladbo Silvestrski poljub je izdal decembra 1970, ko je bil star 26 let.

Jan Plestenjak – Za božič bom sam

Priljubljen glasbenik ustvarja že skoraj dvajset let in ima za seboj lepo število razprodanih koncertov. V svoji karieri je posnel devet albumov, pesem Za božič bom sam pa se nahaja na njegovem šestem albumu, imenovanem Solo, ki je izšel septembra 2003.

4 Fun – Ko pade noč Nekoč uspešna glasbena skupina je svoj vrhunec doživela v devetdesetih, glavna vokalistka pa je bila dolgo časa Karmen Stavec. V svoji karieri so izdali dva albuma in posneli številne uspešnice, med katere štejemo tudi skladbo Ko pade noč, ki so jo pozneje priredili številni glasbeniki.

Iztok Mlakar – Božična

Slovenski kantavtor in gledališki igralec ima poseben šansonski slog petja in je poleg Smolarja eden najbolj prepoznavnih kantavtorjev pri nas. Svoj prvi album je izdal leta 1992, čez dve leti pa je na album Balade in štroncade vključil tudi pesem Božična.

Miran Rudan in Manca Špik – Božič je za vse Božični duet sta Miran Rudan in Manca Špik posnela decembra 2006 in takoj je postal eden največjih radijskih uspešnic tisti hip. Za glasbo in aranžma je poskrbel Raay, besedilo pa je napisal Simon Meglič.

Miran Rudan – Srečno novo leto

Uspešen slovenski glasbenik je pesem Srečno novo leto izdal leta 1995 na albumu Dekada, ko je bila njegova pot v glasbeni sceni že dobro začrtana. Miran, ki je bil nekaj let glavni vokalist skupine Pop design, je v svoji karieri skupno izdal enajst albumov, zadnjega leta 2007.

Božični venček – Naj božič bo za vedno V božičnem videu, ki je nastal leta 2008, so se združili različni slovenski glasbeniki, med drugimi Irena Vrčkovnik, Sendi, Monika Pučelj, Elda Viler, Nuška Drašček, Vili Resnik, Rok Ferenja, Frenk Nova in Slavko Ivančič.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin