SiolNET. Trendi Svet znanih
0,08

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Zavrnili Keshino tožbo proti domnevnemu posiljevalcu

0,08

termometer

Zavrnili Keshino tožbo proti domnevnemu posiljevalcu
Foto: Getty Images

Pevka Kesha je proti svojemu producentu Dr. Luku vložila tožbo zaradi posilstva in nasilja, ki pa so jo na newyorškem sodišču zavrnili, ker naj bi zadeva že zastarala.

Kesha bije boj s svojim nekdanjim producentom Lukaszom Gottwaldom, ki naj bi jo več let spolno in fizično zlorabljal. Zaradi nasilja želi tudi prekiniti pogodbo z založbo Sony, a ji to za zdaj ne uspeva. Februarja je namreč sodišče zavrnilo njeno prošnjo, da prekine pogodbo z založbo, tudi zato ker naj bi ji založba omogočala, da ji ni treba več sodelovati z Gottwaldom.

Kesha naj bi tožbo vložila prepozno

V New Yorku je proti producentu, znanemu tudi kot Dr. Luke, vložila tožbo zaradi posilstva, ki pa jo je sodišče včeraj ovrglo. Sodnica je med razlogi, zakaj je ovrgla tožbo, navedla, da je dejanje že zastaralo ter da se ni zgodilo v New Yorku.

Na Keshine obtožbe, da je šlo za sovražno dejanje, je odgovorila, da ni vsako posilstvo spolno motiviran zločin. Čeprav je Kesha, ki trdi, da je bila posiljena, ženska, to še ne pomeni, da je bilo Gottwaldovo dejanje usmerjeno proti vsem ženskam, torej ni šlo za sovražno dejanje.

Sojenje se bo zdaj začelo še v Kaliforniji

Kesha se na odločitev sodišča ne more pritožiti, je pa podobno tožbo proti producentu vložila tudi v Kaliforniji. Kesha je sicer ta teden na Instagramu razkrila, da naj bi ji založba Sony ponudila prekinitev pogodbe, če se javno opraviči in izjavi, da je Dr. Luke ni nikoli posilil.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin