Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
19. 5. 2014,
19.21

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Planet TV poplave zvezdniki Dragiša Drobnjak Jaka Blažič Bosna in Hercegovina Srbija Hrvaška

Ponedeljek, 19. 5. 2014, 19.21

8 let

Zaradi humanitarne akcije v Sloveniji se v Bosni počutijo varne (video)

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Tudi slovenski zvezdniki so se po vzoru številnih tujih odločili, da pomagajo prizadetim v poplavah na Balkanu. Številni pomagajo tudi v zbirnih centrih.

Po vzoru Noleta, ki se je odločil denar od teniške zmage podariti prizadetim v poplavah na Hrvaškem, v Bosni in Hercegovini ter v Srbiji, so se tudi slovenski zvezdniki odločili in že včeraj stopili skupaj, danes pa nadaljevali svoje poslanstvo v zbirnih centrih. Tam nekateri dobesedno dan in noč pomagajo pri zbiranju prepotrebnih stvari za prizadete v poplavah na vseh območjih.

Med današnjim delom je ekipa oddaje O na Planet TV tako zmotila tudi nekdanjega košarkarja Rašo Nesterovića, ta je skupaj z drugimi v zbirnem centru v Ljubljani pomagal pri pripravi prevoza potrebščin v Bosno in Srbijo. "Osebno bom odšel tja, da vsem, ki darujejo, zagotovim, da bodo stvari prišle v prave roke. Trenutno še čakamo, kdaj bomo lahko šli na pot, saj so poplave prekinile kar nekaj povezav," je povedal Nesterović, ki pa ni bil edini košarkar v zbirnem centru.

Veliko znanih je ob sebi zbrala Suzana Drobnjak, žena košarkarja Dragiše Drobnjaka, ta je poudaril, da so se ljudje odzvali na poziv k zbiranju vode, plenic, hrane, oblačil in preostalih potrebščin, a da so roke prostovoljcev, ki bi prišli pomagat pri urejanju potrebščin in pripravi na prevoz, še kako potrebne. "Ljudi bi rad pozval, naj nam pridejo pomagat pri delu, saj je vsak par delovnih rok še kako koristen," je povedal Drobnjak.

Več o tem, kdo vse je pristopil k akciji in na kakšen način, pa si oglejte v videoprispevku, v katerem boste videli tudi, kaj pomoč iz Slovenije pomeni ljudem s poplavljenih območij.

Ne spreglejte