Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
25. 11. 2015,
14.14

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Natisni članek

december prazniki prazniki božič novo leto praznična okrasitev

Sreda, 25. 11. 2015, 14.14

8 let

Veseli december se v Ljubljani letos začne že novembra

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0
Praznične slovesnosti se bodo letos v Ljubljani začele že teden dni prej kot običajno - začetek bodo obeležili s petkovim prižigom prazničnih luči, nato pa bo veselo vse do novega leta.

Praznični december v Ljubljani se letos začenja prvi petek pred adventno nedeljo, 27. novembra. Takrat bodo prižgali praznične luči, hkrati se bo začel tudi Praznični sejem.

Med novimi lučmi bo tudi 105 kometov na Slovenski cesti Letošnja osrednja tema okrasitve, ki jo bodo prižgali v petek, nosi naslov Vmesni čas človeštva?, zasnoval pa jo je Zmago Modic. Glavne novosti pri okrasitvi bodo 105 kometov na Slovenski cesti, velika zvezda pred Pošto Slovenije, ogromna spirala nad Stritarjevo ulico in tridimenzionalni modeli kristalov nad Wolfovo ulico.

Najnovejši dodatek k izvirni praznični okrasitvi Ljubljane, ki jo tradicionalno zaznamuje vesoljska tematika, je Moonolith, svojevrsten spomenik luni in zvezdam, avtorja Martina Briclja Barage. Moonolith, ki bo stal na Trgu republike, je ogromna temna krogla oziroma nebesna sfera, ki se odziva na človeško prisotnost. Na svoji površini odslikava nočno zvezdnato nebo, luno in zvezde. Ko se približate Moonolithu, lahko s svojimi gibi premikate ozvezdja.

Na sejmih poudarek na slovenskih izdelkih in izdelovalcih Posodobljen je prodajni program sejmov, ki z novostmi v darilnem delu odpira nove ideje za obdarovanje. Kot je na predstavitvi decembrskih prireditev dejala direktorica Turizma Ljubljana Petra Stušek, bo v sejemskem programu poudarek na domači umetnostni obrti, kot so keramika, leseni okrasni in uporabni izdelki ter ročno izdelan nakit. Pri tem izpostavljajo slovenske izdelovalce.

Pet koncertnih odrov za vse glasbene okuse Za glasbo bodo decembra poskrbeli Modrijani, Društvo mrtvih pesnikov, Maja Založnik & Moonshine, DJ JAMirko ter številni drugi slovenski in tuji glasbeni izvajalci. Odre bodo postavili na Novem trgu, Kongresnem trgu, Mestnem trgu, Trgu francoske revolucije in na Pogačarjevem trgu.

Ne spreglejte