SiolNET. Trendi Svet znanih
3

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Veliki slovenski biografski leksikon: 13.800 velikih posameznikov

3

termometer

Imena za Veliki slovenski biografski leksikon Osebnosti, je zbrala več kot 50-članska ekipa, ki je poskrbela, da tisti, ki so s svojim življenjem in delom vplivali na slovenstvo, ne bodo šli v pozabo.

V pri Mladinski knjigi izdanem leksikonu predstavljene osebe zastopajo več kot 60 najrazličnejših področij, od znanosti, zgodovine, politike do gospodarstva, umetnosti in športa.

Zbrana imena iz preteklosti in sedanjosti Bralci bodo izvedeli vse o tistih, ki so postavljali temelje slovenstva v preteklosti, denimo Primož Trubar in Adam Bohorič, in tistimi, ki s svojim delom še vedno vplivajo na slovensko družbo: predsednik Danilo Türk, ljubljanski župan Zoran Janković, voditelj in filmski kritik Marcel Štefančič, jr. in poslovnež Matjaž Gantar.

Med kopico preostalih zanesljivih podatkov je tudi ta, kakšno izobrazbo ima Mario Galunič, kaj vse je počel in posnel legendarni voditelj dnevnika Janez Čuček in katere oddaje je vodil televizijski voditelj Mito Trefalt.

Poleg Slovencev, ki so delovali doma in v tujini, so v obeh knjigah predstavljene tudi osebnosti slovenskega rodu, ki so se uveljavile zunaj naših meja, pa tudi tisti, ki po rodu niso Slovenci, s so bistveno vplivali na Slovenijo ali v njej daljše obdobje živeli.

Leksikon spremlja več kot 16000 fotografij Leksikon se lahko pohvali z več kot 1600 fotografijami in portreti znanih Slovenk in Slovencev, je še zapisano v spremljajočem gradivu Mladinske knjige.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin