Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Branka Grbin

Torek,
12. 5. 2020,
21.36

Osveženo pred

3 leta, 11 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,78

Natisni članek

mokra tržnica Koronavirus Bryan Adams

Torek, 12. 5. 2020, 21.36

3 leta, 11 mesecev

Slavni pevec besni na "pohlepne barabe", ki so krive za novi koronavirus #video

Branka Grbin

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,78
Bryan Adams | Bryan Adams je že večkrat opozoril, da je novi koronavirus nastal zaradi izkoriščanja živali in da bi morali zapreti sporne mokre tržnice na Kitajskem. | Foto Getty Images

Bryan Adams je že večkrat opozoril, da je novi koronavirus nastal zaradi izkoriščanja živali in da bi morali zapreti sporne mokre tržnice na Kitajskem.

Foto: Getty Images

Kanadski rocker Bryan Adams ima vsega dovolj, kar je jasno izrazil v svoji zadnji objavi na Instagramu, v kateri je zapisal, da si želi, da bi lahko končno začel koncentrirati, in hkrati besnel na "pohlepne barabe", ki so zaustavile ves svet.

Bryan Adams
Trendi Kanadski zvezdnik: Pravi virus ni koronavirus, ampak človek #video

Bryan Adams je v zadnji objavi na Instagramu jezno zapisal, da so "pohlepne barabe", ki stojijo za kitajskimi mokrimi tržnicami, zakuhale novi koronavirus in da se je moral zaradi tega ustaviti ves svet, seveda vključno z njegovo turnejo, ki bi se morala začeti včeraj.

"Nocoj bi moral začeti svojo turnejo v londonski dvorani Royal Albert Hall, ampak zahvaljujoč pohlepnim barabam, ki na jeb*** mokrih tržnicah prodajajo netopirje in ustvarjajo viruse, je zdaj ves svet na čakanju, da ne omenjam na tisoče ljudi, ki so se okužili ali celo umrli," je zapisal in dodal: "Moje sporočilo njim, poleg 'najlepša hvala', bi bilo: postanite vegani."

Ob zapisu je objavil še video akustične različice svoje pesmi Cuts Like a Knife:

V sporočilu je zapisal še, da se sicer nadvse rad druži s svojo družino in otroki, a ob tem pogreša svojo drugo družino.

"Svojo skupino, ekipo in oboževalce. Pazite nase in upam, da se bomo lahko kmalu spet videli. V prihodnjih dneh bom igral delčke skladb z vseh albumov, ki bi jih morali igrati na prihajajočih koncertih."

Adams je vegan že več kot trideset let. Ta odločitev je bila, kot je dejal pred nekaj leti, ena najboljših v njegovem življenju.  | Foto: Reuters Adams je vegan že več kot trideset let. Ta odločitev je bila, kot je dejal pred nekaj leti, ena najboljših v njegovem življenju. Foto: Reuters

Človeka je za koronavirus okrivil že pred dobrim mesecem

To pa ni bila prva tovrstna objava slavnega pevca. Že v začetku aprila je na družbenem omrežju delil ilustracijo znanega britanskega ilustratorja in animatorja Steva Cuttsa, ki sporoča: 

"Tukaj vidimo eno najbolj smrtonosnih kug, kar jih je videl svet. Ta drugi je koronavirus." K temu zapisu je 60-letni zvezdnik dodal: "Ne pozabimo, da virus prihaja z mokre tržnice, kjer živali vseh vrst prodajajo skupaj, žive ali mrtve. To se dogaja že desetletja in rezultat so ti virusi. Zaprite mokre tržnice." Dodal je ključnik #govegan.  

Adams je vegan že več kot kot trideset let. Ta odločitev je bila, kot je dejal pred nekaj leti, ena najboljših v njegovem življenju. 

Da so mokre tržnice, s kakršne je prišel tudi novi koronavirus, resna težava, se zavedajo tudi na nacionalnem inštitutu za zdravje v ZDA, saj je njihov direktor Anthony Fauci Kitajsko in druge države pozval, naj zaprejo takšne tržnice. Tam se v umazaniji namreč prepletajo ljudje, žive živali, ribe in meso, zaradi česar so gojišče virusov in bakterij, ki povzročajo epidemije, kot je zdajšnja pandemija novega koronavirusa. 

Fauci je dejal, da mora mednarodna skupnost prisiliti države, da zaprejo tržnice, saj je zdajšnja velika kriza neposredna posledica takšnih "nesanitarnih" tržnic, je poročala STA.

Preberite več:

Lewis Hamilton
Trendi Lewis Hamilton vsem v samoizolaciji pošilja pomembno sporočilo #video
Jadranka Juras
Trendi Jadranka Juras: Sem 1000-odstotno prepričana, da je prihodnost veganska #intervju #video
Ne spreglejte