Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Branka Grbin

Nedelja,
16. 6. 2019,
4.00

Osveženo pred

4 leta, 10 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Orange 8,61

20

Natisni članek

Hrvaška klub moda Senka Umek

Nedelja, 16. 6. 2019, 4.00

4 leta, 10 mesecev

Senka Umek: žena znanega didžeja, ki skrbi za najbolj nore zabave na Hvaru #video #intervju

Branka Grbin

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Orange 8,61

20

Senka Umek | Foto Peter Susič

Foto: Peter Susič

Pravzaprav ni didžej Umek tisti, ki poskrbi za najbolj noro zabavo, to ima v domeni tudi njegova žena Senka. Že šest let namreč dela za priljubljeni klub na Hvaru, ki ga obiskujejo tudi svetovno znani zvezdniki.

Senka Umek je uspešna poslovna ženska in modna navdušenka, ki jo Slovenci morda najbolje poznajo kot ženo Uroša Umeka, našega svetovno znanega didžeja. A tako kot Anamaria Goltes, dekle košarkarskega zvezdnika Luke Dončića, je tudi Senka več kot le izbranka znanega Slovenca.

Anamaria Goltes
Trendi Anamaria Goltes: Ne moti me, da me najprej poznajo kot dekle Luke Dončića #intervju #video

Na Hvaru skrbi tudi za zahteve znanih gostov

Že šest let namreč vodi bar na plaži priljubljenega kluba Hula Hula na Hvaru, ki ga obiskujejo večinoma tujci in tudi svetovno znani zvezdniki. "Hvar ni več samo elitni otok, kamor sicer še vedno prihajajo znani, a so včasih še več, zdaj pa se bolj skrivajo. Pridejo v klub, gredo nazaj na čoln, v mestih pa jih ni več."

Ti imajo nemalokrat posebne zahteve, s čimer se mora ukvarjati prav Senka, a nam sočnih podrobnosti ni hotela izdati. "Ene so poslovne skrivnosti, o katerih ne morem govoriti, lahko pa povem, da je bila pri nas Keira Knightley, ki je bila tako skrita, da sprva sploh nisem vedela, da je to ona." Pred leti sta se tam denimo zabavala tudi Beyonce in Jay-Z, obiščejo jih tudi bogati arabski šejki, ki pa so veliko zahtevnejši, je še izdala Senka.

Na Hvaru je do zdaj zaradi kluba preživela približno pol leta, a poskuša zdaj več časa preživeti v Sloveniji. "Zaradi poroke in drugih družinskih obveznosti se je to malce skrajšalo. Poskušam tako urediti, da sem malo več doma, kot sem bila včasih."

Senka Umek | Foto: Peter Susič Foto: Peter Susič

Poroka v operi, z ženinom v supergah

Senka in Uroš sta se poročila v začetku letošnjega leta, njuna poroka pa je bila posebna predvsem zaradi prizorišča. Odvijala se je namreč v SNG Opera in balet Ljubljana. "Mislim, da sva imela res najlepši prostor, ki je bil res po najinem okusu," nam je ob tem povedala Senka in dodala: "Meni je bila moja poroka popolna. Bila sem vpletena v vsak detajl, ker sem hotela biti."

Vpletena je bila tudi v to, kaj bo nosil ženin, ki se tudi za svoj poročni dan ni odrekel ljubezni do superg. "Že od začetka sva vedela, da bo nosil superge, kar se tudi meni zdi super. Sva si nekako blizu, kar se okusa tiče, a se mi zdi, da je ženska tista, ki da zadnjo piko na i." Sama je nosila kreacijo Saše Pust, ki je po njenem mnenju ena najboljših modnih oblikovalk na področju plesnih oblek.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

US19119💞 #us19119 #us #wedding #love #bw #tb #dreamscometrue #insta

A post shared by Senka سنكه (@senkaumek) on

Trendi DJ Umek skočil v zakonski jarem #foto

Senka Umek | Foto: Peter Susič Foto: Peter Susič Od oboževalke mode, ki bi skoraj postala manekenka, do urednice avtomobilske revije

Kadar ni na Hvaru in ko ne skrbi za klub Hula Hula, se Senka zelo veliko posveča modi, ki je njena strast, pravi. "Res sem velika modna navdušenka že od majhnih nog, tudi usmerila sem se v modni marketing in magistrirala na to temo."

Pred nekaj leti je imela zastopništvo za znamko Elfs, sodelovala je s salonom Mič Styling, zelo rada pa si ogleda tudi teden mode. A ne samo v naši prestolnici, temveč tudi v hrvaški, kjer modna navdušenka v njej uživa še malo bolj. "Tam se ženske veliko bolj uredijo, kar se opazi že na ulici, čeprav se mi tudi v Ljubljani zdi že kar napredek. A mislim, da je hrvaška scena vseeno bolj drzna."

Pred leti je tudi sama delala kot fotomodel in se pripravljala na to, da začne še manekensko kariero pod okriljem Alena Kobilice, a se žal ni izšlo po načrtih. Kaj se je zgodilo, si poglejte v zgornjem videu.

K svojim poslovnim dolžnostim šteje še urednikovanje revije F&M, ki je namenjena oboževalcem ferrarijev in maseratijev, ki izhaja trikrat letno, pojasnjuje Senka in dodaja: "Gre za revijo o prestižnem življenjskem slogu."

To delo prav tako opravlja z veliko strastjo, saj je tudi sama velika ljubiteljica avtomobilov in menda odlična voznica. "Mene res ni strah na cesti in tudi avtomobile menjavam brez težav. Ni se mi težko usesti v boljši, močnejši avto, pa naj bo ročni ali avtomatski menjalnik. S tem nikoli nisem imela težav."

Ne predstavlja si osemurnega delovnika v Ljubljani

Razgibanost Senkine kariere je ena od prednosti v njenem življenju, saj tako lažje usklajuje zasebnost in čas s svojim možem, pravi. "Moja poslovna pot se zelo dobro ujema z njegovo in si ne predstavljam, če bi imela navadno službo osem ur na dan in če bi delala v Ljubljani. Poleti on prihaja k meni na Hvar, pozimi pa se jaz bolj prilagajam njemu."

In prav zaradi nedolgočasnih službenih dolžnosti in pestrega zasebnega življenja je zanimiv tudi Senkin profil na Instagramu, kjer redno objavlja utrinke iz svojega vsakdana. "Že vse življenje rada potujem, zdaj pa sploh, ko je Urošev posel zelo prepleten s tujino. Kadar greva službeno na pot, se trudiva, da kakšen dan izkoristiva še za raziskovanje."

Pa je Uroš tudi njen "Instagram" mož, naziv, ki se prime partnerja marsikatere znane Instagramerke? "Joj, ne (smeh, op. p.). Na začetku mu je bilo kar malo naporno, če sem čisto iskrena, a sva našla neki kompromis."

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Senka سنكه (@senkaumek) on

Preberite tudi:

Uroš Umek
Trendi DJ Umek predstavil aplikacijo, ki vam pove, "kaj in kje dogaja"
Ne spreglejte