Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
29. 9. 2014,
9.23

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

George Clooney

Ponedeljek, 29. 9. 2014, 9.23

7 let, 12 mesecev

Prestižna poroka Georgea Clooneyja v Benetkah (foto in video)

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Preteklo soboto se je poročil dolgoletni samec George Clooney. Če je bila zabava zaprta za radovedneže, je njun nedeljski prvi javni nastop malce zadovoljil njune oboževalce.

Če je bila poroka zasebna stvar, sta se v nedeljo po poznem zajtrku vsa nasmejana prvič pojavila skupaj za fotografe in radovedne Benečane. Mladoporočenca sta vsa elegantna in ne da bi skrivala ljubezensko srečo, skupaj stopila v vodni taksi in se odpeljala v hotel Capriani na večerjo pred poletom domov.

S prstani na roki, z roko v roki in z velikimi nasmehi na obrazu sta pomahala radovednežem in stopila v vodni taksi s pravim imenom Amore.

Eleganten George je sivino suknjiča kombiniral s sivino v svojih laseh, postavna Amal pa je v kratki beli čipkasti obleki s pisanimi rožami modne znamke Giambattista Valli pokazala svoje dolge noge. George, džentleman po srcu, je svoji mladi ženi pomagal v čoln in jo z roko prek ramen varoval pred radovedneži.

Na rokah sta se jima bleščala poročna prstana. George je imel prstan iz belega zlata, medtem ko je Amal sedemkaratni zaročni prstan zamenjala z ozkim poročnim prstanom z diamanti.

Poroka polna glamurja Po petkovi ločeni dekliščini in fantovščini se je poroka odvijala v prestižnem hotelu Aman, ki stoji v srcu samih Benetk in je edini beneški hotel s sedmimi zvezdicami. Poroka se je začela ob 20.45, kar je bilo presenečenje, saj naj bi bila mestna hiša rezervirana za poroko v ponedeljek opoldne.

"Oba sva tako vesela, da ste tu. Za vami je dolga pot, za to se vam bova oddolžila. Hvala, ker ste prišli. Obema to veliko pomeni," je bilo zapisano v pismu mladoporočencev, ki ga je skupaj z darilno vrečko, ter fotografijo ženina in neveste, ki je bila posneta seveda v hudomušnem Clooneyjevem slogu, prejel vsak povabljenec. Poročno večerjo je pripravil italijanski šef Riccardo De Pra, ki je med drugim gostom postregel limonovo rižoto z jastogom in pečeno polento z divjimi gobicami.

Če ste brskali po družabnih omrežjih za fotografijo s poroke, boste razočarani. Gostje so namreč morali podpisati posebno izjavo o varovanju podatkov in mobilne telefone so morali pustiti v hotelskih sobah.

Ameriška izdaja revije Vogue ima posebne pravice za poročne fotografije, denarni izkupiček s prodajo fotografij pa bosta zakonca pozneje dala v dobrodelne namene.

Par je poročil Clooneyjev dober prijatelj, nekdanji rimski župan, Walter Veltroni.

Poročna obleka je neznanka Žal je še vedno tudi neznanka, kakšni sta bili njuni poročni obleki. Tuji mediji so še pred poroko pisali, da naj bi George na veliki dan oblekel obleko znamke Armani, nevesta pa da je izbrala obleko oblikovalke Sarah Burton, ki jo je izdelala za modno hišo Alexander McQueen enaka oblikovalka, kot je naredila poročno obleko Kate Middleton.

Na poroki je bilo veliko znanih imen iz sveta zabave, ameriška urednica Voguea Anna Wintour, pevec skupine U2 Bono, Matt Damon z ženo Luciano, Bill Murray, Ellen Barkin, John Krasinski z Emily Blunt in Cindy Crawford z možem Randejem Gerberjev, ki je bil Clooneyjeva priča. Med gosti ni bilo Brada Pitta in Angeline Jolie.

Za Clooneya je bila to druga poroka, igralec je leta 1989 skočil v zakonski jarem z igralko Talio Balsam.

Ne spreglejte