Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
28. 5. 2013,
13.18

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

sodobni ples

Torek, 28. 5. 2013, 13.18

8 let

Praznovanje En-Knapa se seli v Trbovlje

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Praznovanje 20. obletnice En-Knapa, ki se je v Ljubljani končalo z reprizo predstave flamske skupine Ultima Vez, se bo nadaljevalo v Trbovljah.

Trbovlje niso samo rojstni kraj ustanovitelja plesne skupine En-Knap, temveč tudi ustvarjalni fokus plesalca in koreografa Iztoka Kovača. Zato se praznovanje 20. obletnice En-Knapa, ki je pred tem med 11. in 26. majem potekalo v ljubljanskih Španskih borcih, med 28. in 29. majem seli v rudarsko mesto.

V Delavskem domu v Trbovljah bo 28. maja na ogled filmski maraton – projekcija plesnih filmov En-Knap, med njimi Narava Beso (1995), Vrtoglavi ptič (1997), Dom svobode (2000), Kaj boš počel, ko prideš ven od tu (2006) ter dokumentarnega filma Od Sokola do filmske dive (2003), ki je nastal ob desetletnici skupine.

Projekciji bo sledil pogovor z Iztokom Kovačem in režiserjem Vlado Škafarjem, ki je s Kovačem sodeloval pri dokumentarnem filmu Pod njihovo kožo (2006), ki prikazuje ozadje plesnega filma Kaj boš počel, ko prideš ven od tu? v režiji Saša Podgorška.

Zavod En-Knap je ob obletnici izdal tudi kompilacijo svoje celotne filmske produkcije (1995–2006), na njej je pet plesnih filmov in trije dokumentarni.

Za 28. maja na štadionu nogometnega kluba Rudar Trbovlje napovedujejo nogometno tekmo med ekipo, ki jo izbral župan Trbovelj Vili Trevena, in reprezentanco umetnikov (Nogometniki).

Razstava Horizonti V sredo, 29. Maja, ob 18. uri bo v galeriji DD Trbovlje najprej odprtje razstave/instalacije Horizont spomina, fotografska razstava fotografij produkcij En-Knap iz obdobja 1993–2013. V galeriji zasnovan prostor posnema rudniški ambient.

Na razstavi, ki bo na ogled do 17. junija, bodo fotografije avtorjev Gorana Bertoka, Mihe Frasa, Dejana Habichta, Žige Koritnika, Boruta Kranjca, Andreja Lamuta, Matjaža Škrinjarja, Tamása Tuze, Nade Žgank in Antonia Živkoviča.

Ob 20. uri bo stalna plesna skupina EnKnapGroup z domicilom v ljubljanskih Španskih borcih uprizorila Kovačevo predstavo Pozor, hud pes!, didaktično plesno delo, za katero je koreograf lani prejel tudi Župančičevo nagrado, najvišje priznanje mesta Ljubljana na področju kulture in umetnosti.

Pred predstavo bo nastopil tudi Ženski pevski zbor Društva upokojencev Trbovlje.

Ne spreglejte