Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
1. 7. 2009,
11.20

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Sreda, 1. 7. 2009, 11.20

8 let

Poletni lepotni nasveti

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Poletje zahteva malce drugačno lepotno rutino kot hladni dnevi. Sonce, voda, klor, vlaga v zraku – vse to deluje na kožo in lase. Najbolje je, da se prilagodimo, tudi s postopki v lastni kopalnici.

Konec koncev je tu najbolj sproščen čas v letu, zato je lepo, da smo videti preprosto lepi … Tukaj je nekaj najočitnejših in lahko izvedljivih. - Poletje je čas, ko pudre, ki prekrivajo kožo na obrazu in vratu, zamenjamo z obarvanimi vlažilnimi kremami. Pudri se namreč na vročini obnašajo drugače in kaj kmalu lahko opazite, da znoj odnaša barvo na vaša oblačila ali da je obraz še hitreje videti kot razpokana maska. Pri obarvanih kremah se to ne bo zgodilo, koža bo lažje dihala, nanos bo veliko enakomernejši, nevarnosti, da bi se ličilo stopilo, pa ni.

- Tudi lasje potrebujejo zaščito pred sončnimi žarki ter slano in klorirano vodo. Lahko si priskrbite posebne izdelke, ki imajo tudi SPF-zaščito, lahko pa lase preprosto zaščitite z nekaj kapljicami olivnega olja, nanje pa zavežete ruto. Zvečer to z blagim šamponom izperite.

- Ne pozabite nanesti kreme za sončenje na mesta, ki jih največkrat pozabite. Obraz, rame in hrbet navadno namažemo vsi. Velikokrat pozabimo na dekolte, ušesa, vrat, roke (predvsem dlani, ki največkrat kažejo resnično starost kože), kolena, komolce … Če vas slučajno opeče, hitro po kremo, ki vsebuje aloe vero. Ta je še vedno najboljša prva pomoč pri sončnih opeklinah.

- Še vedno je najboljša porjavitev iz stekleničke. In ko boste tako lepo zdravo zagorele, potem morate nohtke obarvati v kar se da žive barve. Pozabite na temne barve. Poletje je čas za pink v barvi fuksije, koralno, živo rdečo, oranžno … Za tiste, ki rade eksperimentirate, pa bodo prišli v poštev turkizni, rumeni in kričeče rožnati odtenki.

- Na počitnicah prija biti nekaj časa popolnoma brez ličil. Predvsem zato, ker se ličilo na vročini in v vodi tako hitro stopi. Svoj naravni sijaj pa lahko poudarite z bronzerji. Bronzer nanesite na lica, nad ličnico, na ramena in ključnico. Seveda bodo tudi rožnata lička na zagoreli koži videti nadvse naravno in slastno. Če se brez maskare počutite goli, potem si nujno nabavite vodoodporno.

- Izbirajte svetleča ličila – senčke za oči z zlatim, srebrnim ali drugim metalnim odtenkom, glose, ki so dovolj obstojni, da ne »padejo« ob prvi vročini …

- Lasje v vročih dneh potrebujejo neskončno veliko nege, zato jim jo tudi privoščite. Maske, geli za poškodovane lase, mili šamponi in naravne obloge bodo ohranili vaše lase lepe in zdrave tudi v jesen. Če se le da, se izogibajte kemičnim obdelavam, kot sta barvanje in trajna, saj lasje tako doživijo dvojni šok. Če že morate, si omislite svetlejše pramene, ki bodo vašim lasem dali tisti »od sonca posvetlen« videz. Vsekakor pa to naredite v salonu, kjer bodo vedeli, kaj vašim lasem najbolj odgovarja. Poletje je še najmanj čas za domače eksperimente.

- Poleti se splača obiskati kozmetični salon za naslednje tretmaje: pedikuro, manikuro in depilacijo bikinija. Seveda se vaša koža ne bo branila tudi drugih, vendar so našteti takšni, ki jih najbolje naredijo prav tam. Stopal skoraj gotovo doma ne boste uredili bolje, poleg tega je to takšen mali luksuz, ki si ga po navadi lahko privoščimo. Depilacija bikinija je tudi stvar, ki zahteva natančnost in prave postopke, saj je koža na tem predelu tanka in občutljiva, kar zahteva strokovno roko. Poleg tega boste po vsej verjetnosti v kopalkah brez dlačic sproščeni vsaj tri tedne …

- Pri vsem tem ne pozabite na telo. Razvajajte ga s pilingi in velikimi količinami vlažilnih krem, da bo koža ostala gladka in mlada.

Ne spreglejte