Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
29. 1. 2014,
19.50

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Oprah Winfrey rojstni dan

Sreda, 29. 1. 2014, 19.50

8 let

Oprah Winfrey praznuje 60. rojstni dan

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Oprah Winfrey, ena izmed najbolj priljubljenih gostiteljic dnevnih pogovornih TV-oddaj, je danes dopolnila 60 let.

O svojih največjih dosežkih se je razgovorila v januarski izdaji svoje revije O, The Oprah Magazine.

"Šestdeset. Ta mesec bom stara 60 let! Vesela sem, da sem doživela ta dan, da sem lahko izgovorila te besede, in da lahko praznujem njihov pomen," je zapisala pred svojim rojstnim dnem.

"Dopolnila bom 60 let. Sem živa, zdrava in močna. In, brez zamere, ni mi več mar, kaj si drugi mislijo o meni. Saj veste, tisto: Sem to naredila prav? Sem pravilno povedala? Sem tisto, kar bi morala biti? Stara bom 60 let in zaslužila sem si pravico biti to, kar sem. Še nikoli nisem bila bolj prepričana vase, kot sem zdaj," je še povedala.

Sicer je presenečena nad dejstvom, da ji je v več kot 30-letni karieri uspelo premagati toliko ovir: "Navdušuje me to, kako se moje potovanje na Zemlji še odvija. Moje življenje so – odkar pomnim – zaznamovali številni čudeži. Moji zgodnji dnevi, ki sem jih kot govornica preživela v metodistični cerkvi v Misisipiju, so me pripravili tudi na govor pred TV-občinstvom. In to tako, kot si ne bi mogla nikoli predstavljati," je razložila.

Več kot uspešna poslovna ženska si pri šestdesetih želi svoja spoznanja in lekcije, ki jih je osvojila v prejšnjih letih, deliti z drugimi: "Želim biti navdih ljudem, da odprejo svoja srca življenju. Če sem o čem prepričana, sem o tem, da mi je največ uspeha in veselja v življenju prineslo prav to, da sem odprla in razdala svoje srce. Tudi v najtemnejših trenutkih svojega življenja – spolni napad, nosečnost v 14. letu starosti, laži in prevare – sem ostala vedra oseba, polna upanja in pripravljena v ljudeh videti samo dobro."

Nekoliko poduhovljeno je še dodala, da je v navadnih rečeh skrito veliko izrednega: "Vsak nov dan in vsak nov vdih je magija. Ne glede na to, kako težka je pot, vedno obstaja upanje, da bo žarek svetlobe razsvetlil vsak tvoj naslednji korak."

"Še danes ne morem verjeti, da je deklici iz Misisipija, ki je živela v kolibi, uspelo, da s svojim lastnim letalom odleti v Afriko in pomaga tamkajšnjim dekletom, ki imajo podobno življenje, kot ga je imela ona sama. 'O, milost, glej ... (Amazing grace, how sweet the sound!)," je Winfreyjeva s citiranjem gospela sklenila svoje pisanje.

Ne spreglejte