Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
12. 11. 2013,
16.11

Osveženo pred

3 leta, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Barbie človek lutka

Torek, 12. 11. 2013, 16.11

3 leta, 6 mesecev

Nori trend: žive barbike, animeji in druge žive lutke (foto)

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Pisali smo že o živi barbiki. Ne le, da se trudi za videz najbolj popularne lutke na svetu, ampak tudi poskuša živeti njeno življenje. A Valerija Lukjanova ni osamljen primer. Le najbolj znan.

Da si ljudje omislijo vse mogoče in so sposobni za slavo prestopiti meje dobrega okusa, sta dokaz tudi Rusinja Valerija Lukjanova, ki se v javnosti prikazuje kot živa lutka barbie in Američan Justin Jedlica, ki je svoje življenje posvetil temu, da je vse bolj in bolj podoben njenemu plastičnemu partnerju Kenu. A Valerija in Justin, ki sta se v resničnem življenju tudi srečala, drug za drugega pa izrazila, da sta preveč plastična, nista osamljena primera. Trend ljudi, ki želijo postati žive lutke, predvsem gre za mlada dekleta, je vse večji. K temu nedvomno pripomore tudi dejstvo, da ljudje lutke, kot jim pravijo v Združenih državah, postajajo zadnje čase neke vrste spletni zvezdniki.

In če Valerija trdi, da je na njenem telesu vse povsem naravno, je Justin prestal že več kot 90 lepotnih operacij. Njegovo mišičasto telo je namreč skoraj v celoti zgrajeno iz silikona in njegov obraz je, v primerjavi s tistim pred operacijami, resnično neprepoznaven. A kaj porečete na dekle, ki si je za svojo vzornico vzela prav Valerijo in si zadala cilj, da bo postala njena dvojnica in se tudi ona naselila v hišo slavnih barbik? Sliši na ime Olga Olejnik, stara je 24 let, Valerijo pa je spoznala prek spleta. Dekleti zdaj razmišljata, da bi se končno preselili v Združene države in tam s svojim posebnim videzom poskušali ustvariti kariero. Ponudbe producentskih hiš, ki ustvarjajo filme za odrasle, že dežujejo.

So pa tudi takšne, ki so svoj vzor našle v japonskih animejih, risankah, kjer imajo glavni liki poseben videz. Ena od teh je Anastazija Špagina. Ukrajinka iz Odese se je odločila, da bo ubrala svojo smer v svetu tako imenovanih YouTube osebnosti, saj so ji bližje in bolj pri srcu očitno liki iz japonskih animejev. Anastazija se je za dosego svojega cilja zatekla po pomoč k lepotni kirurgiji, po številnih operacijah pa je končno zadovoljna: podobna je likom iz risanke.

V svetu človeških lutk obstaja še eno dekle, ki je poseglo po skrajnosti, da bi izpolnilo svojo željo. Kitajka z imenom Tina Leopard, blogerka in fotomodel, vas s svojo podobo lahko celo prestraši. Tina si je, da bi dosegla videz dekleta iz japonskih risank, dala operirati celo svojo brado, ta je sedaj zašiljena kot pri animiranih junakih.

Ne spreglejte