SiolNET. Trendi Svet znanih
1

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Mis Slovenije: Kar se zgodi v Šarm el Šejku, tam tudi ostane

1

termometer

Slovenska lepotička Lana je kljub svoji mladosti prepotovala že velik del sveta, zato se v njeni knjigi mladosti skriva marsikatera zanimiva zgodba.

Aktualna mis Slovenije Lana Mahnič Jekoš, ki se bo oktobra odpravila na svetovni izbor najlepše med lepimi, se je rodila 7. 11. 1989 v New Yorku, zato se lahko nekoč poteguje za visoka politična mesta v ZDA. In kje je bil njen dom v mladosti? Zaradi staršev diplomatov je prepotovala že velik del sveta, medtem ko je največji del otroštva preživela v Črnučah in grški prestolnici Atene. Kdo vam je izbral ime in zakaj? Starši so mi izbrali ime. Ime Lana so izbrali zato, ker jim je bilo všeč. Poleg tega je bilo to ime v Sloveniji tedaj precej redko in je tudi mednarodno. Vaša prva beseda? Mama! Prvi spomin? Prvi dan v vrtcu, pri treh letih.

Najljubša risanka, igra in knjiga? Moja najljubša risanka je bila 101 dalmatinec, najraje sem se igrala s svojimi igračkami.

Najljubša sladkarija? Čokolada in sladoled.

Ste bili živahen otrok ali sramežljiv samotar? Bila sem precej živahna, veliko časa sem preživela zunaj, s prijatelji. Včasih sem težko sedela pri miru, vendar sem bila na trenutke tudi sramežljiva.

Česa ste se najbolj bali? Teme in "strahov", ki bi se lahko skrivali pod posteljo.

Najboljši prijatelj ali prijateljica? V kakšnem odnosu ste danes? Z mojo najboljšo prijateljico iz otroštva sva kljub mojemu daljšemu bivanju v tujini ohranili prijateljstvo, saj sva si ves čas dopisovali. Z nekaterimi drugimi sem se pred kratkim znova povezala s pomočjo socialnih omrežij. Seveda pa se najdejo tudi taki, s katerimi je težko obdržati stik in se življenjske poti razidejo.

Kaj ste si želeli postati? Nekaj časa sem si želela postati veterinarka, ker imam rada živali.

Najbolj in najmanj priljubljen predmet v šoli? Moj najljubši predmet je bila športna vzgoja, nisem pa marala matematike.

Obšolske dejavnosti? Nekaj časa sem igrala klavir, potem sem trenirala ritmično gimnastiko, latinske plese, tenis in jahanje.

Najhujša stvar, ki ste jo ušpičili? Za novoletne praznike sem se igrala z ognjem in sem skoraj sežgala našo preprogo. Na srečo so bili doma starši in so ogenj takoj pogasili, tako da ni bilo večje škode.

Prebujanje pubertete: naj zvezdniški idol? Leonardo DiCaprio.

Kaj je viselo na steni vaše sobe? Posterji z Leonardom DiCapriom, Backstreet Boys, Linking Park in Jennifer Lopez.

Srednješolska leta: upornica ali "piflarka"? Nič od tega, sem pa bila občasno navihana.

Najstniška stilska podoba? Je nisem imela.

Spomin z maturantskega izleta. Mednarodna gimnazija, ki sem jo končala v Kairu, ni imela navade organizirati maturantskih izletov. Večina sošolcev nas je šla za nekaj dni v Šarm el Šejk in tam proslavila konec gimnazije. Glede spominov se držim zaobljube, ki smo si jo dali: "Kar se zgodi v Šarmu, tudi tam ostane."

Prvo plačano delo? Manekensko delo, nastopala sem na modni reviji.

Kaj bi danes svetovali sebi pri osemnajstih letih? Ne prehitevaj časa, vse pride ob svojem času.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin