Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
1. 12. 2008,
11.25

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Ponedeljek, 1. 12. 2008, 11.25

8 let

Mariborska univerzitetna knjižnica spet odprta

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Univerzitetna knjižnica Maribor je danes po štirih mesecih in pol ponovno odprla svoja vrata. Zaprta je bila zaradi obnovitvenih del.

Obnovitvena dela še niso povsem zaključena

Popolnoma nova sta tudi izposojevalni in informativni pult v prvem nadstropju knjižnice, v pritličju pa so obnovili še avlo z garderobo in razstaviščem. Vendar pa obnovitvena dela v knjižnici s tem dnem še niso popolnoma zaključena, zato bodo pogoji za študij in delo občasno še moteni, so sporočili iz knjižnice.

Knjižnico bo slavnostno odprl Gregor Golobič

Prenovljeno knjižnico, ki je v stavbi na Gospejni ulici začela delovati pred dvajsetimi leti, bodo odprli 3. decembra opoldne. Projekt posodobitve bioklimatskih pogojev in njeno obletnico bo predstavila ravnateljica Vlasta Stavbar, knjižnico pa bo slavnostno odprl minister za visoko šolstvo, znanost in tehnologijo Gregor Golobič.

Na dan odprtja bodo v prenovljenem likovnem in knjižnem razstavišču na ogled dragocenosti iz zakladnice knjižnice, v avli pa bo ves mesec na ogled razstava fotografij o gradnji in otvoritvi knjižnice pred 20 leti.

Slovesnosti ob odprtju bodo trajale več dni

Slovesnosti ob odprtju bo knjižnica nadaljevala še v petek, 5. decembra, ob 18. uri, ko bodo v prenovljenem razstavišču odprli razstavo risb hrvaškega kiparja Ivana Meštrovića iz zbirke Galerije Meštrović iz Splita in razstavo publikacij o tem svetovno priznanem umetniku iz zasebne zbirke mariborske kulturne delavke Dunje Bezjak.

Ob odprtju razstave bo izšel tudi razstavni katalog, kot prvi v novi zbirki publikacij Univerzitetne knjižnice Maribor, s katero bo knjižnica nadgradila svojo razstavno dejavnost.

Dvajset let delovanja

Novo stavbo Univerzitetne knjižnice Maribor so odprli 25. novembra 1988 po zasnovi arhitekta Branka Kocmuta. Knjižnica je tedaj imela 561.914 enot knjižničnega gradiva in 12.132 aktivnih uporabnikov, ki so si letno izposodili 180.598 enot gradiva.

Po dvajsetih letih ima 960.793 enot knjižničnega gradiva in 18.451 aktivnih uporabnikov, ki si letno izposodijo 390.516 enot gradiva.

Ne spreglejte