Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
24. 5. 2021,
12.01

Osveženo pred

2 leti, 11 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4,18

9

Natisni članek

kraljica Elizabeta II. princ Harry

Ponedeljek, 24. 5. 2021, 12.01

2 leti, 11 mesecev

Kraljica je "močno razburjena" zaradi Harryjevih razkritij

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4,18

9

princ Harry, kraljica Elizabeta II. | Kraljica naj ne bi dobro sprejemala Harryjevih javnih izpovedi. | Foto Getty Images

Kraljica naj ne bi dobro sprejemala Harryjevih javnih izpovedi.

Foto: Getty Images

Britanski kraljevi dopisniki poročajo, kako kraljica Elizabeta II. sprejema javna razkritja princa Harryja, ki zadnje dni spet kritizira življenje v kraljevi družini.

princ Harry
Trendi Princ Harry dal še en intervju, tokrat kritizira očeta, svojo vzgojo in "službo"

Britanski princ Harry te dni skupaj z voditeljico Oprah Winfrey promovira njuno skupno pogovorno oddajo o duševnem zdravju, ob čemer pa tudi sam razkriva še več podrobnosti iz svojega življenja.

Medtem je bil tudi gost v podkastu igralca Daxa Sheparda, v katerem je kritiziral svojo družino, očeta, vzgojo in "službo", ki mu je bila dodeljena že ob rojstvu. Več preberite tukaj.

Harry in Meghan sta po umiku od kraljevih dolžnosti o kraljevi družini razkrila marsikaj. | Foto: Getty Images Harry in Meghan sta po umiku od kraljevih dolžnosti o kraljevi družini razkrila marsikaj. Foto: Getty Images

Razburjena, ker je posredno kritiziral tudi kraljico

Vsa njegova razkritja so seveda prišla tudi do kraljice, ki pa po navedbah kraljevih poznavalcev vse skupaj ne prenaša dobro ter si Harryjeve besede močno jemlje k srcu.

"Harryjeva babica je vse skupaj vzela zelo osebno in je globoko razburjena zaradi njegovih besed, še posebej glede tega, kar je rekel o svojem očetu princu Charlesu, češ da ga ni znal vzgojiti bolje, ker je bil sam vzgojen tako. To je zanjo precej težko obdobje," poročajo britanski mediji. Harry je s tem posredno kritiziral tudi kraljico in to, kako je vzgojila Charlesa, ta pa njega.

Harry je med drugim tudi dejal: "Oče mi je, ko sem bil mlajši, govoril: 'Tako je bilo zame in tako bo tudi zate'," je povedal Oprah in ob tem dodal, da to zanj nima smisla: "Samo zato, ker si ti trpel, to še ne pomeni, da morajo trpeti tudi tvoji otroci, ravno nasprotno. Če si ti trpel, naredi vse, kar je v tvoji moči, da se negativne izkušnje, ki si jih imel, popravijo pri tvojih otrocih."

Princ Charles naj bi bil užaloščen in prizadet, a si želi izboljšati odnos s sinom. | Foto: Reuters Princ Charles naj bi bil užaloščen in prizadet, a si želi izboljšati odnos s sinom. Foto: Reuters

"Charles si želi izboljšati odnose"

Ob tem so se pojavila celo pisanja, da naj bi princ Charles razmišljal, da bi povsem odrezal svojega sina, a kraljevi poznavalci pravijo, da se to ne bo zgodilo ter da si tega ne želi. "Charles je zelo občutljiv in bo vsekakor želel izboljšati odnose. Nikakor ni maščevalen," so razložili. 

Tudi po odmevnem intervjuju z Oprah, ki sta ga Harry in žena Meghan Markle imela v začetku marca, naj bi bil 72-letni prestolonaslednik globoko prizadet zaradi njunih besed.

Preverite več:

princ Charles
Trendi Princ Charles je "globoko prizadet" zaradi sinovega intervjuja z Oprah
Ne spreglejte