Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
1. 6. 2016,
10.05

Osveženo pred

2 meseca, 1 teden

Vsebino omogoča Chilly

Foto: Ana Kovač, osebni arhiv

Natisni članek

Alya Chilly Intervju advertorial

Sreda, 1. 6. 2016, 10.05

2 meseca, 1 teden

Intimni intervju z Alyo

Katere otroške sanje se ji še niso uresničile?

Vsebino omogoča Chilly

Foto: Ana Kovač, osebni arhiv

Alya za Chilly

Alya o svoji petnajstletni glasbeni karieri, o prijateljstvu, neizpolnjenih željah in o princu na belem konju. Razkrila nam je tudi, kakšen je njen drugi dom in kakšna sta njena dva obraza.


Alya prav letos praznuje 15-letnico na glasbeni sceni, na kateri je velik preboj doživela leta 2003 na Emi s skladbo Explosivno in potem še leto pozneje s pesmijo Fluid. Danes je prava stalnica na slovenski sceni, znana predvsem po svoji energičnosti, dobri volji in prijaznosti. Že nekaj let se spogleduje tudi s tujino, kjer že ima svoje občinstvo. Veliko časa preživi v avtomobilu, uživa v družbi prijateljev, njena največja zaupnica pa je njena mama, s katero sta si podobni tako po značaju kot tudi po videzu.


Na slovenski glasbeni sceni ste prisotni že 15 let. Kaj ste se v tem obdobju najbolj naučili?
Definitivno potrpežljivosti. Do zdaj nisem ravno veljala za potrpežljivo osebo, ampak se mi zdi, da prideš do takšnih spoznanj predvsem z leti, z izkušnjami in z delom na sebi. Potem je svet res lepši, ker znaš uživati v lepih trenutkih in nisi z glavo ves čas v prihodnosti. Zelo sem ponosna na to, da sem to dosegla.

Če se ozrete v svojo glasbeno preteklost, kaj si štejete kot največji dosežek?
Če gledam globalno, predvsem to, da ohranjam nek mir v sebi in hkrati tudi neko smer, da vem, kaj želim. To mi je največji dosežek, ker marsikdo se v poplavi vsega izgubi in pri tem izgubi tudi svoje vrednote. Jaz jih zagotovo nisem, ampak so se mi z leti celo povečale. Šele zdaj pravzaprav ugotavljam, kaj je v življenju res pomembno, se pravi družina, prijateljstvo in predvsem to, da sem srečna sama s sabo. Na področju svoje kariere bi pa rekla, da sem sigurno najbolj ponosna na dogodek v zraku, ki smo ga naredili pred dvema letoma, torej koncert na 4000 metrih z gostom Massimom Savičem, ko smo se res vpisali v zgodovino. Pomembno se mi zdi tudi to, da svojo kariero širim tudi zunaj slovenskih meja. Zadnji dve leti sem bila veliko odsotna ravno zaradi koncertov v tujini. Kar sem bila res zelo zadovoljna, saj obožujem potovanja.

Se spominjate trenutka, ko so vas prvič spoznali na cesti? Kakšen je bil občutek?
Prav točno tega trenutka se ne spomnim, vem pa, kako je bilo videti tisto obdobje, ko se je vse skupaj začelo. Res je bilo fajn in se mi zdi, da sem bila res na vse to pripravljena.  Vem, da imajo nekateri s tem težave, ampak meni je bilo že na začetku jasno, da pač to spada zraven.

Alya | Foto: Ana Kovač Foto: Ana Kovač Kakšna je Alya v zasebnem življenju? Kako bi se opisali, če bi morali oddati ženitveni oglas?

Sem razigrana in hkrati zelo umirjena. To sem dosegla tako, da sem veliko delala na sebi, to se mi je zdelo res pomembno. V hitrem tempu, v katerem živimo danes, je pomembno, da znaš biti umirjen.  Sicer se pa rada zabavam, rada se imam fajn in rada uživam.

Kaj vas pa na splošno spravlja najbolj v smeh?

Najbolj me spravljajo v smeh moji dobri prijatelji. Smo ena skupinica, ki si pravimo kar zvezdice večera. Vsakič, ko smo skupaj, je noro. Naslednji dan me kar trebušne mišice bolijo od smeha. Na splošno imam okrog sebe veliko ljudi, ki jih imam rada in smo si fajn in res zelo uživam v njihovi družbi. Smo spontani in to je najbolj fajn.

Tudi z mamo imata zelo poseben odnos. Se lahko z njo pogovarjate o čemerkoli? Bi lahko rekli, da je vaša prijateljica?

Res je, ona je moja najboljša prijateljica. To je zelo redko in to zelo cenim. Zelo sva si podobni po značaju, veliko se pogovarjava, zelo naju zanimata življenje in uživancija.

V katerih trenutkih dneva ste najbolj ustvarjalni?

Najbolj med vožnjo in zvečer. Na cesti res preživim veliko časa in bi lahko rekla, da je avto moja mini omara oziroma moj mini dom, ker grem dejansko potem domov samo spat. Res sem veliko na poti in pri tem zelo uživam. Tudi zvečer sem zelo produktivna, že od majhnega me niso mogli spraviti spat. Zdaj se trudim, da se pred spanjem umirim, naredim malo joge in meditiram. Potem takoj zaspim, ne gledam niti televizije.

Če bi morali iz predala potegniti eno svojo otroško željo, katero bi najprej uresničili?

Uf, če jih je pa toliko! Eno sem si v bistvu že, saj sem si že od malih nog želela delati v šovbiznisu, nastopati na odru. Druga bi pa rekla to, da bi si dejansko zaželela, da bi imela v življenju vse, kar je treba, da si srečen. In da bi to potem tudi dajala drugim. Konec koncev je v življenju res najlepše prav to, da ko imaš, lahko tudi daješ. To sem tudi izkusila in me to res izpolnjuje.

Deset kratkih osebnih:

Alya, Chilly | Foto:

Pričeska: še vedno kratko ali razmišljate spet o daljših laseh?

Pri meni se ves čas dogaja, spremembe so vedno dobrodošle, ampak za zdaj še niso na vidiku.

Trije obvezni pripomočki za v kovček:

Chilly, ki ga imam ves čas s sabo, ker me lepo osveži tudi na poti, ko nimam časa. Definitivno ključi od mojega avtomobila, ker si ne znam predstavljati, da ne bi bila mobilna in kakšna dobra knjiga ali dobra družba.

Šminka, glos ali brez ličil:

Ponavadi imam dva obraza, ki sta povezana in sta si kompatibilna. V zasebnem življenju sem rada čisto brez mejkapa in na off, tudi telefona ne maram imeti s sabo. Takrat imam rada mir, morje in knjigo. Drugi moj jaz je pa tisti, ki je na odru in se vsakič znova prelevi v nekaj drugega.

Idealne počitnice: poležavanje na plaži ali potepanje z nahrbtnikom:

Oboje. Obožujem potovanja in če bi bilo mogoče, bi bila ves čas na poti.

Prva izbira: sočna solata ali sladka domača gibanica:

Solata, ampak mi je všeč tudi gibanica, tako da spet izbiram oboje.

Milijon evrov na lotu ali princ na belem konju:

Če bi bil res pravi in bi bilo res to to, potem definitivno princ na belem konju.

Hišni ljubljenček: mačka ali pes

Ne morem izbrati, ker imam res rada živali.

Bikini ali enodelne kopalke?

Bikini, seveda.

Pajkice s tuniko ali mini krilo s kratko majico:

Mini krilo s kratko majico.

Tablica ali dobra knjiga:

Definitivno dobra knjiga in brez wifi-ja.

 

Izdelki Chilly so klinično testirani in so med ženskami vseh generacij postali prva izbira, priporoča jih tudi Združenje ginekologov in porodničarjev Slovenije.

Kateri je vaš najljubši?

Tri različna mila za tri različne potrebe: preverite, kateri izmed treh intimnih mil vam najbolj odgovarja, in s katerim se počutite najbolj svobodni.

 | Foto:


Priporočamo tudi v branje:

Ženske, to so napake, ki se jim morate izogniti


Ne spreglejte