SiolNET. Trendi Svet znanih
2

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Inštalacija slovenskih arhitektk ProstoRož

2

termometer

Skupina slovenskih arhitektk ProstoRož bo od 11. do 18. junija v okviru Dunajskih slavnostnih tednov predstavila projekt Wünsch dir was(Zaželi si kaj) z inštalacijo na trgu Siebenbrunnenplatz.

Skupaj s šolarji bodo oblikovale veliko preprogo, ki bo predstavljala trg in njegovo okolico ter spodbujala meščane, naj na inovativen način izrazijo svoje potrebe v mestu. Prebivalce dunajskega okrožja Margarethen bodo povabili, da na preprogi označijo svoje želje, potrebe in pritožbe v povezavi z uporabo javnih površin. Tako se bo velika preproga za en teden spremenila v mestni travnik, otroško igrišče in prostor za diskusije o uporabi in urejanju javnega prostora. Dogajanje bo popestril DJ Hans Kulisch, vstop bo prost. Zadnji dan razstave bo predsednik okrožja Margarethen, Kurt Wimmer, sporočil, katere želje meščanov bodo uresničili.

Kultiviranje javnih površin

Mlade arhitektke in oblikovalke, povezane v društvu ProstoRož, Maša Cvetko, Ana Grk in Alenka Korenjak, so si leta 2004 zadale dolgoročno nalogo: kultivirati javne površine, jih spremeniti v bolj vabljive in navdihujoče. Pri svojem delu zagovarjajo sodelovanje različnih strokovnjakov in lokalnega prebivalstva. Z raznovrstnimi projekti, ki še zdaleč niso le umetniške instalacije, želijo ljudi ozavestiti in povezati pri ustvarjanju živahnejšega in človeku prijaznejšega javnega prostora, ki živi bogato življenje na raznovrstnih področjih.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin