Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
1. 3. 2011,
13.17

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Torek, 1. 3. 2011, 13.17

8 let

Harper Regan – 40-letnica in težave sodobne seksualnosti

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Na odrskih deskah male scene MGL bodo v četrtek, 3. marca, ob 21. uri premierno uprizorili dramo sodobnega britanskega avtorja Simona Stephensa z naslovom Harper Regan.

Tridnevna odisejada se dotika ključnih problemov sodobne seksualnosti

Glavna protagonistka drame Harper Regan – igra jo Jette Vejrup Ostan – je običajna štiridesetletnica s kopico službenih in družinskih težav. Tako kot številne njene vrstnice se vsakodnevno spopada z obveznostmi v službi in doma, kjer jo pestijo zapleteni odnosi z brezposelnim možem Sethom (igra ga Milan Štefe), odraščajočo hčerko Sarah (Nika Rozman) in odtujenimi starši. Ko želi obiskati svojega umirajočega očeta in v službi nadrejenega prosi za dva dneva dopusta, se kljub njegovi zavrnitvi in tveganju, da ostane brez dela, odpravi na pot. Novica o očetovi bolezni in njegovi smrti poruši njeno rutinsko življenje in zavrti kolesje dolgo pozabljenih družinskih skrivnosti, potlačene bolečine in jeze.

Besedilo se skozi zgodbo ženske, ki se na kratkem potovanju sooča s težkim družinskim (mož je obtožen pedofilije) in družbenim položajem, dotika ključnih problemov sodobne seksualnosti in s tem, kako je ta razpeta med gon in med željo, med tem, kaj v sebi potlačimo in kaj si priznamo, kaj v svojem seksualnem življenju živimo. "Besedilo se dotika teh problemov, a jih ne prinaša eksplicitno na pladnju. Polja seksualnosti se dotika z različnih koncev in ti različni vidiki se pokažejo v posameznih slikah njenega potovanja," samo zgodbo osvetljuje režiser, ki je prepričan, da je zgodba univerzalna in jo lahko prenesemo v katerokoli okolje.

Enajst različnih vlog, a le šest igralcev

V igri je enajst različnih vlog, ki jih bo odigralo le šest igralcev. Poleg že omenjene Jette Ostan Vejrup bodo nastopili še Lotos Vincenc Sparovec, Vito Weis, Milan Stefe, Nika Rozman in Marijana Jaklic Klansek. S to odločitvijo je režiser želel slikovito ponazoriti občutek glavne junakinje, da na svojem tridnevnem potovanju neprestano srečuje ene in iste ljudi.

Ne spreglejte