Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
14. 5. 2014,
15.20

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

pasja pekarna

Sreda, 14. 5. 2014, 15.20

6 let, 7 mesecev

"Sprva so se moji ideji številni posmehovali in to me je še bolj podžigalo"

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Z možem sta družinske prihranke investirala v odprtje podjetja in tako uresničila dolgoletno željo. Že na odprtju pasje pekarne sta dobila potrditev, da je bila odločitev prava.

Ker je želela biti samostojna v poslu in hkrati opravljati delo, povezano z živalmi, je 43-letna Tanja Kozinc uresničila željo, ki jo je že dolgo gojila, in v starem mestnem jedru Radovljice odprla pasjo pekarno PAPY. Nova služba ji tako omogoča, da ima ob sebi tudi svojo psičko Lynn.

"Sprva so se moji ideji številni posmehovali in to me je pravzaprav še bolj podžigalo, da ljudem dokažem, da je z močno voljo, idejo in vero v to idejo mogoče marsikaj doseči," je pojasnila Tanja in dodala, da ji je dodaten zalet dala tudi izguba službe zaradi stečaja podjetja, kjer je bila zaposlena več kot 20 let.

"Odprla bova pasjo pekarno!" Z možem Primožem se je tako odločila, da družinske prihranke investirata v odprtje podjetja in pasje pekarne. "Včasih še sama ne vem, kje sem dobila moč in energijo za premagovanje vseh administrativnih ovir v naši državi. Ampak če dobro misliš in delaš, se ti dobro tudi vrača," pravi.

Lastnica bernske planšarke Lynn je pasje piškote začela peči lani v začetku leta in jih kot darilo podarila na srečanju lastnikov psov pasme bernski planšar. Ker so bili odzivi na prikupno darilce zelo pozitivni, je med prvomajskimi prazniki padla odločitev: "Odprla bova pasjo pekarno!" Priprava vse dokumentacije in pridobivanje dovoljenj se je tako začelo že konec maja 2013, septembra sta z možem ustanovila podjetje, na zadnji novembrski dan pa odprla pasjo pekarno.

Odziv na odprtju je bil odličen. "Obisk prijateljev in znancev ter vseh drugih obiskovalcev mi je dal vedeti, da sem se odločila prav," je povedala Tanja.

Posebnost pekarne PAPY: zdravi pasji priboljški Za razliko od industrijsko pripravljenih priboljškov piškotki PAPY ne vsebujejo soli, sladkorja, konzervansov, ojačevalcev okusa ali drugih nenaravnih pripravkov.

Piškote pečejo iz sestavin lokalnih dobaviteljev ali pridelovalcev in uporabljajo izključno surovine, ki jih psi poznajo iz naravnega okolja. "Uporabljamo surovine, ki so želodčkom naših kužkov domače. Izdelujemo tudi piškotke za kužke z zdravstvenimi težavami – alergike in brezmesne piškotke," je pojasnila Tanja.

Vsi priboljški so narejeni ročno Ponudba v pekarni obsega pasje piškotke – priboljške, sveže pripravljene pasje poslastice, kot so mafini in minjončki, ter seveda tudi pasje tortice. Trenutno ponujajo 13 različnih mesnih in brezmesnih okusov pasjih piškotkov. Izdelujejo različne oblike in velikosti piškotkov, za male in velike pasme psov.

Vse priboljške izdelujejo ročno v pekovskem obratu, ki je v istem lokalu kot trgovina. Po naročilu izdelujejo tudi tortice za kužke iz zdravih sestavin in sveže pripravljene minjončke, "ki so postali pravi hit".

"Odzivi na trgu so zelo dobri in kupci se radi vračajo k nam" Tako kot je vsak začetek težak, tudi Tanji in Primožu ni bilo lahko, vendar, kot pravi Tanja, trdo delo prinaša rezultate in na koncu ti ni žal neprespanih noči.

"Odzivi na trgu so zelo dobri in kupci se radi vračajo k nam, s seboj pa pripeljejo tudi prijatelje in znance. Trenutno se vsa zaslužena sredstva prelivajo v razvoj podjetja, oglaševanje in graditev prepoznavnosti naše pasje pekarne PAPY, tako da kakšnih dobičkov še ni, niti jih ne pričakujemo tako hitro. Cilj je bolj dolgoročen in očitno smo na pravi poti," je pojasnila.

Z možem si tako predvsem želita, da bi blagovna znamka PAPY postala sinonim za zdrave pasje priboljške.

Ne spreglejte