SiolNET. Trendi Potovanja
8,78

termometer

 • Messenger
 • Messenger

V ZDA so Slovenijo razglasili za najbolj vročo destinacijo leta

8,78

termometer

Piran
Foto: Getty Images

Svetovno združenje ponudnikov na področju luksuzne in butične potovalne industrije Virtuoso je v Las Vegasu Slovenijo razglasilo za najbolj vročo destinacijo leta. 

Po mnenju direktorice Slovenske turistične organizacije (STO) Maje Pak gre za priznanje usmerjenosti slovenskega turizma v trajnost in butična, edinstvena, personalizirana petzvezdična doživetja. Poleg naziva najbolj vroče destinacije je bila STO znova nominirana za naziv najboljše nacionalne turistične organizacije leta. S tem se je postavila ob bok sestrskim organizacijam iz držav, kot so Avstralija, Nova Zelandija in Švica.

Med 10. in 16. avgustom je v Las Vegasu vsakoletni dogodek Virtuoso Travel Week. Na njem se srečuje več kot 6.000 profesionalcev s področja turizma, STO pa na njem sodeluje tretje leto zapovrstjo. Iz Slovenije se predstavljata tudi Turizem Ljubljana in Luxury Slovenia.

Ljubljana Foto: Getty Images

STO bo v uradnem programu izvedla več kot 230 individualnih sestankov s turističnimi agenti, direktorica Turizma Ljubljana Petra Stušek pa bo na posebni okrogli mizi na temo čezmernega turizma spregovorila o ukrepih za preprečevanje ene od največjih težav sodobnega turizma.

Na STO dodajajo, da bodo jeseni začeli izvajati program izobraževanja o Sloveniji za agente Virtuosa prek platforme Virtuoso Travel Academy. Od leta 2017, odkar je Slovenija članica Virtuosa, sicer opažajo več kot 70-odstotno rast prodaje hotelskih namestitev in letalskih vozovnic za Slovenijo prek agentov tega združenja.

Preberite še:

Bled, labod Trendi Slovenija, edinstvena destinacija? Tuji turisti se ne strinjajo. slovenska obala, Piran, Portorož Posel danes Na Hrvaškem tarnajo nad turistično sezono, v Sloveniji so zadovoljni #video

Komentarji

21

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

 • Jes / 13.08.2019. ob 15:07 +18 - 3

  Čudovita je naša država, to nam priznavajo vsi.

  +18 - 3
 • morje44 / 13.08.2019. ob 16:01 +10 - 2

  BRAVO, LEPO SE SLIŠI, NEKAJ POZITIVNEGA!

  +10 - 2
 • niagara1 / 13.08.2019. ob 20:33 +3 - 1

  Res je Slovenija po lepoti narave in prijaznih ljudi ,med prvimi na svetu.Bi bilo lahko se bolsi,da bi cenili turiste kot zaklad, na zalost pa ni tako ,saj se nase ceste popravljajov v najbolj turisticni sezoni ,namesto prej ali pozneje,pa zapiranje cest za kolesarske dirke pionirjev ali drugih,ki so breme drzave.Ti turisti pa ne hvalijo Slovenijo.

  +3 - 1
Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin