Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
11. 5. 2019,
12.00

Osveženo pred

4 leta, 11 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,65

Natisni članek

Split hotel frančiškani

Sobota, 11. 5. 2019, 12.00

4 leta, 11 mesecev

V Splitu so se turizma lotili tudi frančiškani, v samostanu bodo imeli hotel #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,65
hotel Pax, Split | Foto booking.com

Foto: booking.com

V največjem dalmatinskem mestu, kjer kronično primanjkuje turističnih namestitev, bodo v tamkajšnjem frančiškanskem samostanu kmalu odprli hotel.

Split se že nekaj poletij spopada s hudim pomanjkanjem turističnih namestitev. Na vrhuncu sezone, denimo med festivalom Ultra, se tako rekoč celo mesto spremeni v apartmajsko naselje. Zdaj so poslovno priložnost v tem prepoznali tudi tamkajšnji frančiškani, ki bodo v delu svojega samostana čez dober teden dni odprli hotel, poročajo hrvaški mediji, posla pa so se lotili z zasebnim partnerjem, lokalnim podjetnikom.

Iz hotela oziroma samostana se razlega pogled na zaliv Trstenik. | Foto: booking.com Iz hotela oziroma samostana se razlega pogled na zaliv Trstenik. Foto: booking.com

"Eno od kril našega samostana je samevalo, odkar se je leta 2017 iz njega izselila filozofska fakulteta," je za Dalmatinski portal pojasnil gvardijan samostana, pater Domagoj Runje, "za to smo iskali rešitve, zamisli je bilo veliko, hotel pa se je izkazal za najbolj realno možnost."

Odločili so se, da objekt oddajo lokalnemu podjetniku, saj, kot je povedal Runje, sami nimajo izkušenj s turistično dejavnostjo. Skupaj z najemnikom Ivanom Livakovićem so sofinancirali preureditev zgradbe v hotel, ki ima 40 dvoposteljnih sob.

Tako je videti notranjost "frančiškanskega" hotela:

Krščanski hotel s krščanskimi vrednotami

Livaković pa je za Jutarnji list povedal, da njihovi primarni gostje niso turisti, ki v Split pripotujejo zaradi sonca, morja in zabave. "Kot krščanski hotel spoštujemo krščanske vrednote. Primarno ciljamo na romarje, za katere bo naš hotel izhodišče za romanje v Medžugorje, pa tudi vse druge ljudi dobre volje, ki se bodo sem prišli spočit. Ne bomo popolnoma komercialni, sredi julija bomo denimo romarjem nudili sobe po nizkih cenah, čeprav je takrat vrhunec sezone in zaradi festivala Ultra cene namestitev letijo v nebo."

Čeprav še ni odprt, je sobo v hotelu Pax (v latinščini to pomeni mir), kot so ga poimenovali, že mogoče rezervirati. Na spletni platformi Booking je cena dvoposteljne sobe 15. julija, torej v vrhuncu sezone, približno 120 evrov na noč, za pogled na morje je treba dodati še okoli 80 evrov.

Preberite še:

Central hotel
Trendi Novost v Ljubljani: hotel, kjer spite v kapsulah #video #foto
Grand Park Hotel Rovinj
Trendi V Istri odprli enega najprestižnejših hotelov na Jadranu #video #foto
Hotel Brdo
Novice Prenova hotela Brdo: nared bo za predsedovanje Slovenije EU #foto
Ne spreglejte