Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Branka Grbin

Sreda,
27. 6. 2018,
15.33

Osveženo pred

5 let, 10 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,23

3

Natisni članek

Luka Dončić Luka Dončić Dallas Dallas Mavericks

Sreda, 27. 6. 2018, 15.33

5 let, 10 mesecev

Sočni zrezki, zabaviščni parki in country zabave. Vse to čaka Luko Dončića.

Branka Grbin

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,23

3

Luka Dončić, Dallas | Foto Getty Images

Foto: Getty Images

Luka Dončić bo imel po selitvi čez lužo v Dallasu v Teksasu kaj videti in doživeti. Ko ne bo treniral in tekmoval z Dallas Mavericks, bo lahko užival v številnih stvareh, ki jih ponuja eno najhitreje rastočih mest v ZDA.

mama in sin: Dončić
Sportal Luka Dončić bo prve milijone zaslužil v Teksasu

V mestu z več kot 1,3 milijona prebivalcev bo imel Luka Dončić ogromno priložnosti za raziskovanje ter uživanje v kulinariki, športu, nakupovanju, zabaviščnih parkih, muzejih in tudi posebnih kavbojskih izkušnjah, prek katerih bo lahko spoznal pravo dušo Teksasa.

Ko bo dokončno postal del moštva Dallas Mavericks, bo lahko med prostim časom obiskal naslednje znamenitosti.

Zabaviščni park Six Flags Over Texas

Six Flags Over Texas je ena najbolj obleganih zanimivosti v Dallasu, saj ponuja najbolj divje vožnje z najbolj znanimi in zloglasnimi vlakci smrti. Zabavo ponuja že 56 let, v njem pa vsak najde nekaj zase: vožnjo v skodelicah za najmlajše in najbolj nor, za 25 nadstropij visok vlakec, imenovan Titan, na katerem se vam obrača želodec, pravijo.

Dallas World Aquarium

Ta neverjetni akvarij ponuja razstave z vsega sveta. Obiskovalci lahko vidijo različne vrste krokodilov, rib in ptic, ponuja pa tudi sprehod skozi notranji deževni gozd. Dallasov akvarij velja za enega najboljših in največjih v ZDA, v njem pa domujejo tudi ogrožene vrste, ki jim s sodelovanjem z drugimi akvariji in živalskimi vrtovi po svetu omogoča čim boljši življenjski prostor.

Legoland

Za obisk Dallasovega Legolanda ni treba biti otrok, saj je legoigrišče dovolj veliko tudi za odrasle otroke, med drugim pa ponuja še 4D-kinodvorano. Oboževalcem legokock ponujajo ogled tovarne, kjer izdelujejo te slavne kocke, pokažejo pa jim tudi, kako nastajajo in kako dobivajo svoje barve. Obiskovalci si lahko zgradijo lasten dirkalni avtomobilček in preizkusijo, kakšno hitrost lahko dosežejo.

Dallasov arboretum in botanični vrtovi

Ko se bo Dončić naveličal zabaviščnih parkov, akvarija in Legolanda, se lahko sprehodi po enem najlepših delov Dallasa, med tamkajšnjimi botaničnimi vrtovi. Arboretum je odprt vse leto, poleg tega pa v njem redno predstavljajo nove umetnine, cvetlice in rastline. Če bo hotel malo polepšati svoj profil na Instgramu, je to pravi kraj za to.

Nakupovalno središče NorthPark Center

Prebivalci Dallasa pravijo, da ste, če potrebujete nakupovalno terapijo, v pravem mestu. Dallas namreč ponuja veliko nakupovalnih središč, eno največjih pa je NorthPark Center, ki se lahko pohvali s kar 235 trgovinami in restavracijami. Je 19. največje nakupovalno središče v ZDA in prvo, ki je bilo omenjeno v legendarni reviji Vogue. V njem bo Luka našel vse, kar potrebuje: od trgovine Nike in Apple do salona Tesla.

Lekcija zgodovine in ogled kraja, kjer so ubili Johna F. Kennedyja

Ko si bo zaželel malce zgodovine in kulturnega udejstvovanja, si mora ogledati kraj, kjer so leta 1963 ustrelili Johna F. Kennedyja. Čeprav se Teksašani neradi spominjajo tega dela zgodovine, se zavedajo, da je pomemben. Svetujejo tudi ogled muzeja Sixth Floor, muzeja umetnosti, predsedniške knjižnice in muzeja Georgea W. Busha ter naravoslovnega muzeja Perot.

Dealey Plaza, mestni park, v katerem so umorili Johna F. Kennedyja. | Foto: Thinkstock Dealey Plaza, mestni park, v katerem so umorili Johna F. Kennedyja. Foto: Thinkstock

Najboljši zrezki daleč naokoli

Pravijo, da ni boljšega zrezka kot v Dallasu, v neposredni bližini rančev. Prav v Dallasu so najboljše in največkrat nagrajene steakhouse restavracije, gostje pa lahko izbirajo med tradicionalnimi, modernimi ali bolj šik različicami. Poleg tega se lahko pohvalijo tudi z drugimi odličnimi restavracijami, v katerih strežejo tajsko, vietnamsko in indijsko hrano, pa tudi francoske, italijanske in španske jedi.

Pravi kraj za zabavo

Luka bo tam doživel tudi dobro nočno zabavo, saj mesto ponuja trendovske nočne klube in lounge bare. Če si bo želel izkusiti še pravo kavbojsko nočno življenje, lahko obišče priljubljene country in vestern bare, kjer se pije pivo in pleše v kavbojskih škornjih.

Luka Dončić
Sportal Dallas ima z Dončićem posebne načrte. Čudež bo, če bo prišel v Slovenijo.

Dallas, Teksas, infografika | Foto: Marjan Žlogar Foto: Marjan Žlogar

Ne spreglejte