SiolNET. Trendi Potovanja
0,81

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Razkrili načrte, kako bo letos videti smučanje v zloglasnem Ischglu

0,81

termometer

Ischgl
Foto: Getty Images

Tirolsko smučarsko središče, ki je letos spomladi obveljalo za eno največjih žarišč novega koronavirusa v Evropi, bo čez okoli tri mesece spet zagnalo žičnice. Tokrat ob strogih zaščitnih ukrepih.

Do marca letos je Ischgl v alpski dolini Panzaun veljal za eno najbolj mondenih smučarskih središč v Evropi. Zaradi divjih "apres ski" zabav so mu pravili tudi avstrijska Ibiza, prav zaradi teh zabav pa je letos izgubil svoje dobro ime.

Ischgl Novice Avstrijsko mestece, ki je koronavirus razneslo po Evropi #video

Tam se je namreč v prvih mesecih letošnjega leta z novim koronavirusom okužilo ogromno smučarjev, ki so virus nato raznesli v svoje domače države. V Ischglu pa so dejstvo, da so očitno žarišče okužb, sprva poskušali prikriti in tako poskrbeli za nemoteno nadaljnje širjenje virusa.

Ischgl Foto: Getty Images

Sezona se začne čez tri mesece

Kako torej oprati tako zelo omadeževano podobo? V Ischglu bodo to poskušali storiti s transparentnimi in zelo strogimi zaščitnimi ukrepi. Žičnice nameravajo zagnati čez tri mesece, 26. novembra, smučanje na strminah smučišča Silvretta, ki iz Tirolske sega tudi v Predarlško in čez mejo v Švico, pa bo letos videti precej drugače.

"Sestavili smo seznam ukrepov, s katerimi bomo poskrbeli za zdravje in varnost naših gostov, delavcev in tudi lokalnega prebivalstva," so sporočili iz Ischgla.

Ischgl Foto: Getty Images

Smučarji bodo tako na vsakem koraku srečevali informacijske table in znake, ki jih bodo obveščali o zaščitnih ukrepih ter pravilnem ravnanju na žičnicah in v gondolah, gostinskih lokalih, trgovinah in vseh drugih javnih prostorih. Prav tako bodo smučarjem na vsakem koraku na voljo razpršilniki z razkužilom.

Brezplačni zaščitni šali za vse smučarje

Ob nakupu smučarske vozovnice bo vsak smučar dobil brezplačen multifunkcijski šal, ki ga je mogoče uporabiti kot zaščitno obrazno masko - nošenje zaščitnih mask v javnih prostorih bo obvezno. Maske bodo seveda tudi obvezen del uniforme za zaposlene, te bodo ob začetku sezone testirali, med sezono pa bodo občasno testirali vse delavce, ki bodo v stiku z gosti.

Ischgl Foto: Getty Images

Čeprav to ni zakonsko obvezno, bodo zmanjšali največje dovoljeno število potnikov na žičnicah, tako v gondolskih kabinah kot na sedežnicah bo nošenje mask obvezno. Kabine in sedišča bodo večkrat dnevno razkužili, prav tako bodo redno razkuževali površine in zrak v skupnih zaprtih prostorih od smučarskih avtobusov do stranišč in trgovin.

Brez bučnega "ski openinga"

Ischgl v letošnji sezoni nedvomno ne bo imel tako divjega žurerskega značaja kot do zdaj. "Glasba v restavracijah in barih bo dovoljena le ambientalno," so sporočili.

Ischgl Foto: Getty Images

Odpovedali so tudi veliki koncert ob začetku smučarske sezone novembra, ki je do zdaj z zvezdniškimi nastopajočimi vedno pritegnil množice, dopuščajo pa možnost, da bodo vendarle izvedli koncerta med velikonočnimi prazniki in ob koncu sezone.

Ischgl Sportal Zloglasna avstrijska vasica znova živi, toda ...

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 1
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin