SiolNET. Trendi Potovanja
0,60

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Princ Harry hoče spremeniti prihodnost potovanj

0,60

termometer

princ Harry Travalyst
Foto: Getty Images

Britanski princ je združil moči s potovalnimi giganti in napovedal, da se bodo skupaj lotili nujnih sprememb v turistični industriji.

Princ Harry je v Amsterdamu naznanil, da je ustanovil novo fundacijo, s katero želi spodbujati in nagrajevati trajnostne rešitve v turizmu. Organizacija, ki nosi ime Travalyst, želi podpirati lokalne skupnosti, varovati živalstvo in rastlinstvo, se boriti proti podnebnim spremembam in blažiti učinke množičnega turizma.

princ Harry Travalyst Foto: Getty Images

Velike besede in še večje cilje namerava britanski princ udejanjiti s pomočjo vrste pomembnih partnerjev - moči je združil z nekaterimi največjimi podjetji v turistični industriji, za začetek s platformami Booking.com, TripAdvisor, SkyScanner in Ctrip ter plačilnim podjetjem Visa.

princ Harry Travalyst Foto: Getty Images

Na ustanovitev organizacije se je princ Harry pripravljal slaba tri leta, poroča Conde Nast Traveler, med njenimi konkretnimi ukrepi pa bo podpora podjetjem v turistični industriji, ki želijo zmanjšati svoj ogljični odtis, in vključevanje lokalnega prebivalstva v odločanje, kaj se bo zgodilo s kraji, kjer živijo. Harryjeva organizacija želi tudi spodbuditi turiste, da razmislijo o tem, kako s potovanji čim manj škoditi okolju.

princ Harry Foto: Cover Images

"Ker turizem neizogibno raste, je nujno pospešiti sprejemanje trajnostnih praks po vsem svetu. Rast turizma je treba uravnotežiti s potrebami okolja in lokalnega prebivalca," je ob razkritju projekta izjavil princ Harry, "povezovanje podjetij, potrošnikov in skupnosti je najboljši način, da destinacije in ekosisteme ohranimo za prihodnje generacije."

princ Harry Travalyst Foto: Getty Images

Premik k bolj trajnostnemu turizmu je britanski princ sicer naznanil že s svojim prihodom na Nizozemsko. Potem ko sta se z ženo Meghan to poletje znašla pod plazom kritik, ker sta uporabljala zasebno letalo, je namreč v Amsterdam priletel z rednim komercialnim letom.

Preberite še:

Meghan Markle Trendi Nove kritike Meghan Markle in princa Harryja, ker sta letela z zasebnim letalom princ Harry Trendi Hinavski princ? Bori se za podnebje, a potuje z zasebnim letalom.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 3
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin