Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Srdjan Cvjetović

Petek,
14. 8. 2015,
11.11

Osveženo pred

3 leta, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Emirates Dubaj letalski promet Qantas Dallas Sydney

Petek, 14. 8. 2015, 11.11

3 leta, 5 mesecev

Nova najdaljša letalska proga bo povezovala Dubaj in Panamo

Srdjan Cvjetović

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Ko bodo na njej letala družbe Emirates prvič poletela 1. februarja 2016, bo ta povezava za 17 kilometrov daljša od trenutno najdaljše med Sydneyjem in Dallasom avstralske družbe Qantas.

Družba Emirates, ki letos dopolnjuje 30 let svojega obstoja, bo v panamskem glavnem mestu vzpostavila svoje prvo srednjeameriško vozlišče, od koder bodo s partnerskimi družbami zagotavljali povezave predvsem z drugimi srednjeameriškimi destinacijami, a tudi naprej na Karibske otoke in v Južno Ameriko. V letalu dobrih 17 ur in pol Nova povezava bo s 17 urami in 35 minut vožnje v smeri proti zahodu (v obratni smeri bo nekoliko krajša) najdaljši neprekinjeni potniški polet, ki bo po najkrajši razdalji med letališčema za 17 kilometrov prehitel trenutno najdaljši polet, tega med Dallasom in Sydneyjem vzdržuje avstralska družba Qantas. Najkrajša razdalja med Dubajem in letališčem v prestolnici Paname je namreč 13.821 kilometrov.

Proga med Dubajem in Panamo bo vsakodnevna, na njej bodo letela letala Boeing 777-200LR, ki jih je družba Emirates opremila tako, da sprejmejo osem potnikov v prvem razredu, 42 v poslovnem in 216 v ekonomskem. To bo obenem tudi edina vsakodnevna letalska povezava s prestižnim (in pregrešno dragim) prvim razredom, letalo pa bo lahko sprejelo tudi do 15 ton tovora, so še sporočili iz letalske družbe Emirates. V plusu že 27 let Do konca leta bo družba Emirates, katere flota šteje okrog 240 letal, naročenih pa jih že imajo še več kot 270, med svoje destinacije uvrstila še štiri nova letališča – prihodnji mesec iranski Mashad in ameriški Orlando, oktobra malijski Bamako in novembra italijansko Bologno, že zdaj pa njihova letala pridejo nam najbližje v Benetke. Trenutno letijo na 147 destinacij v 81 državah po vsem svetu.

Medtem ko v našem širšem okolju letalske družbe težko dosegajo zelene številke, se družba Emirates lahko pohvali s 27 zaporednimi leti zelenih številk. V lanskem poslovnem letu so prepeljali 49,3 milijona potnikov in ob desetodstotni rasti prihodkov, ti so dosegli 23,9 milijarde evrov, vknjižili skoraj 1,4 milijarde evrov dobička.

Ne spreglejte