Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
4. 11. 2016,
7.43

Osveženo pred

2 meseca, 1 teden

Vsebino omogoča Banka SKB

Foto: Thinkstock

Natisni članek

turistično zavarovanje gotovinski kredit Banka SKB advertorial

Petek, 4. 11. 2016, 7.43

2 meseca, 1 teden

Nore pustolovske počitnice, kjer ne manjka adrenalina

Vsebino omogoča Banka SKB

Foto: Thinkstock

počitnice | Foto Thinkstock

Foto: Thinkstock

Vam brezskrbno poležavanje na plaži predstavlja najhujšo nočno moro? Radi živite na robu in preizkušate najrazličnejše adrenalinske podvige? Če ste vsaj enkrat prikimali, preverite, kateri popotniški pobeg vam je najbolj pisan na kožo.

Pet lokacij, pet priložnosti, da si daste duška in da dokončno razkrijete svoj najbolj nori pustolovski duh. Katera bo prva na vašem seznamu?

 

Načrtujete novo potovanje?

Skočite po SKB akcijski gotovinski kredit s super obrestno mero in popustom pri odobritvi.

Jahanje po Pirenejih

Pireneji | Foto: Thinkstock Foto: Thinkstock 350 kilometrov dolga ježa je prava izbira za vse izkušene in neustrašne jezdece, ki bi radi vsaj za nekaj dni začutili duh pristnega divjega zahoda.

Pot vas bo vodila od obale Sredozemskega morja do mogočnih Pirenejev, kjer boste prijahali do 3000 metrov nadmorske višine. Med divjo ježo boste obiskali kar tri države: Francijo, Španijo in miniaturno Andoro.

Vaša kavbojska avantura bo trajala 12 dni, na konju boste preživeli kar osem ur dnevno, prespali pa pod zvezdami.

 

Iskanje Vikingov

Faroe | Foto: Thinkstock Foto: Thinkstock
Če so vam bliže pustolovščine na odprtem morju, potem imamo nor predlog: odplujte in poiščite Vikinge! Na tritedenskem jadranju iz Škotske do Islandije boste doživeli pristno morsko avanturo, obiskali stara pristanišča in prepotovali pot starih Vikingov.

Plovba vas bo vodila od škotskega pristanišča Ullapool do otoka Hoy, znanega pristanišča Lerwick, otočja Faroe pa vse tja do Islandije.

Raziskujte Mongolijo s kolesom

Mongolija | Foto: Thinkstock Foto: Thinkstock Vključite se v enega od vodenih kolesarskih popotovanj po Mongoliji. Potopite se v osrčje Azije in raziskujete enega najbolj misterioznih področji na tem predelu sveta.

Prepotovali boste skozi obširne gozdove, si ogledali vulkana Mt. Uran in Mt. Togoo.

Na svoji poti boste srečali številne nomade in tudi sami boste tako kot oni prenočevali pod zvezdami, tako da bo vaše raziskovanje še bolj avtentično.

 

Smučarska ekstaza v Afganistanu

Če ste se naveličali evropskih smučišč in iščete malo bolj "eksotično" smučarsko destinacijo, potem je Afganistan vaša prva izbira. V dolini Bamjan, ki leži na 2250 metrih nadmorske višine, se nahaja precej nekonvencionalno smučišče. Tukaj ni gondol, žičnic ali druge podobne sodobne infrastrukture. Vse poteka s pomočjo nog in rok - če boste želeli uživati v smučarskih zavojih afganistanskega snega, se boste morali do vrha znajti sami.

Po najdaljši železniški poti na svetu

Transsibirska železnica | Foto: Thinkstock Foto: Thinkstock

Odpravite se na nostalgično potovanje po transsibirski železnici, najdaljši železnici na svetu.

Na 9288 kilometrih boste prečkali osem časovnih pasov, v šestih dneh boste tako lahko pripotovali neverjetno pot iz Moskve do Vladivostoka.

Večino poti boste pripotovali v Aziji, na njej pa se vam bo odprla raznolika zunanja panorama – od neokrnjenih gozdov, veličastnega hribovja do puščave in divje stepe.

 

Vsak pot na lepše zahteva previdnost

Ne glede na to, ali bo vaše naslednje potovanje obarvano z veliko mero pristne pustolovščine, ali bo v znamenju klasičnega poležavanja, morate še pred odhodom poskrbeti za brezskrbno pot.

  • Preverite veljavnost osebnih dokumentov. Poleg izvirnikov na pot vzemite tudi overjene kopije – tako dokumentov kot bančnih kartic.
  • Poleg gotovine imejte ločeno spravljene tudi bančne kartice.
  • Poskrbite za ustrezno turistično zavarovanje, s katerim boste lahko brez skrbi preživeli tudi kakšne nevšečnosti na poti.
  • Ali ste vedeli, da vam lahko v banki SKB ob gotovinskem kreditu ali drugem bančnem poslu zelo hitro uredijo še GENERALI turistično zavarovanje?

Zakaj v poslovalnicah SKB izbrati Zavarovanje Generali Turist z asistenco v tujini?

 | Foto:

Sklenitev zavarovanja Generali Turist priporočamo vsem, ki vsaj dvakrat letno potujejo v tujino, saj vam ponuja resnično hitro pomoč na potovanju v tujini

Zavarovanje Generali Turist vključuje:

 

  • zavarovanje prtljage za določene zavarovane nevarnosti: nadomestilo dejanske vrednosti prtljage pri poškodbi, uničenju oziroma odtujitvi prtljage do izbrane zavarovalne vsote in povrnitev stroškov popravila prtljage do višine dejanske vrednosti zavarovanega predmeta;
  • zdravstvene storitve z asistenco v tujini: vključujejo transport v najbližjo bolnišnico, ambulantno oskrbo, bolnišnično oskrbo, prevoz domov v primeru zdravstvene nuje tudi z reševalnim letalom, prevoz umrlega v domovino na kraj zavarovančevega pogreba;
  • stroške iskanja in reševanja zavarovanca zaradi nesreče oziroma življenjske nevarnosti v gorah ali na morju;
  • nezgodno zavarovanje: z zavarovalnino za najmanj 50 % trajno invalidnost;
  • zavarovanje stroškov odpovedi potovanja.

 | Foto:

 

 

 | Foto:   generali | Foto:

 

Ne spreglejte