Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
27. 7. 2015,
11.06

Osveženo pred

2 leti, 10 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Portorož Opatija LifeClass

Ponedeljek, 27. 7. 2015, 11.06

2 leti, 10 mesecev

Najbolj luksuzna plaža v Sloveniji dobila tekmico v Opatiji (foto)

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Najlepša plaža na Jadranu. Tako Portorožani promovirajo plažo Meduza, rezervirano za petične goste. Slovenska plaža je dobila tekmico v luksuzni plaži Bevanda v Opatiji. Primerjali smo njuni ponudbi.

Portoroška plaža Meduza je namenjena ekskluzivno gostom hotelske verige LifeClass, kjer jo na spletni strani opisujejo kot "najeksluzivnejšo plažo na Jadranu". Menda slovi po "odlični zasnovi in vrhunski ponudbi storitev".

Čeprav slovenska obala petičnih gostov ne privablja zaradi kristalno čistega morja in peščenih zalivov, so se pred nekaj leti v hotelih LifeClass odločili, da tisto, kar slovensko morje ne ponuja, nadoknadijo z bogato ponudbo tik ob njem.

Tlak iz belega istrskega kamna, prestižni bar in masažni paviljoni

Za goste svojih dveh portoroških hotelov (eden ima pet, drugi pa štiri zvezdice) so uredili košček obale ob portoroški promenadi. Položili so tlakovce iz belega istrskega kamna in uredili zelenice.

Kopalcem so v tamkajšnjem lokalu na voljo sveže poletne solate, sadje, sladoledi, osvežilni napitki in vrhunska pijača. S klasično, tajsko ali ayurvedsko masažo se lahko sprostijo v dveh masažnih paviljonih ter se prepustijo negi obraza in telesa.

Poskrbljeno je tudi za najmlajše, za katere poskrbijo animatorji z ustvarjalnimi delavnicami in igrami.

Gostje petzvezdničnega hotela ležijo zastonj, gostje štirizvezdničnega hotela pa ne

Podobo plaže so dopolnili z usklajenimi senčniki in ležalniki, plažo pa razdelili na dva dela: Meduza s petimi in Meduza s štirimi zvezdicami. Prva je namenjena izključno gostom petzvezdničnega hotela, ki lahko na ležalnikih pod senčniki uživajo brezplačno, medtem ko morajo gostje hotela z zvezdico manj za senčno udobje že odšteti nekaj evrov.

Za nočitev v dvoposteljni sobi hotela s petimi zvezdicami je sicer treba odšteti od 184 evrov naprej, v štirizvezdničnem hotelu pa boste prespali za 145 evrov.

Kako si luksuzno plažo predstavljajo 90 kilometrov stran?

V dobrih 90 kilometrov oddaljeni Opatiji je prejšnji teden vrata odprla plaža Lido, ki pripada dizajnerskemu hotelu Bevanda s petimi zvezdicami, s svojo ponudbo pa konkurira ali celo presega portoroški luksuz.

Zidani prestiž na petih kvadratnih kilometrih

Sodobno urejena plaža se razteza na petih kvadratnih kilometrih, pri Bevandi pa zatrjujejo, da njihova ponudba zadovolji še tako zahtevne in hedonistične goste. Ti lahko uživajo v zasebnosti udobnih oblazinjenih lož, zakritih z zavesami, se prepustijo rokam maserjev, zaplavajo v bazenu ali se odpravijo na pijačo v bar z razgledom.

Investicija, vredna pet milijonov evrov

Lastnik hotela Bevanda Zoran Maržić je v ureditev pripadajoče plaže vložil 2,2 milijona evrov, po pisanju spletne strani jutarnji.hr pa bo, ko bo plaža povsem dokončana, celoten projekt težek okroglih pet milijonov evrov.

Dizajnerski ležalniki, moëtov šampanjec in 18 novih palm

Plažo so zasnovali po zgledu tistih na francoski rivieri, ki slovijo po popolni ponudbi za svoje goste. To pomeni, da lahko ti na enem mestu dobijo vse za udoben počitek, okusen obrok in zabavo. Na Lidu je za zdaj prostora za 350 dizajnerskih ležalnikov, celotna plaža pa je opremljena z vrhunskimi zvočniki. Ob plaži so zasadili tudi 18 novih palm – za še bolj avtentičen vtis riviere.

Vstopnine za goste hotela Bevanda ni (ti bodo že za nočitev v dvoposteljni sobi odšteli več kot 300 evrov), je pa treba plačati 90 kun (dobrih 11 evrov) za najem ležalnika. Prebivalci Opatije imajo 50-odstotni popust za kopanje na plaži.

Ne spreglejte