Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
7. 4. 2011,
11.18

Osveženo pred

8 let, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Natisni članek

Četrtek, 7. 4. 2011, 11.18

8 let, 5 mesecev

Na razstavo dinozavrov in v naravni zdravilni gaj Tunjice

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue Green 3
Prihajajoči konec tedna bo topel in sončen, zato ga izkoristite v naravi. Ponujamo vam predlog za izlet v Volčji Potok in sosednje Tunjice.

Arboretum Volčji Potok je v Sloveniji najbolj obiskana botanična ustanova. Ponuja sprehode za sprostitev in oddih od vsakodnevnih skrbi, pa tudi možnost za pridobivanje znanja in študij rastlinskih zbirk. Letos vas bo časovni stroj Arboretuma popeljal v svet dinozavrov. Nova postaja v zgodovini življenja na Zemlji pa je ledena doba. Srečali se boste z nekaterimi starimi znanci, spoznali pa boste tudi nekaj novih prijateljev.

Letošnja razstava dinozavrov in ledenodobnih velikanov bo še posebej zanimiva za najmlajše zavrologe, saj so zanje pripravili Urice zavrologije, delavnice o dinozavrih, ledeni dobi in neandertalcih.

Sodelovali boste lahko tudi v zanimivih in bogatih nagradnih igrah. Želimo vam veliko sreče pri nagradah in naj se vam čas med cvetočimi gredami vsaj za nekaj ur ustavi!

Po sprehodu skozi Arboretum boste utrujeni potrebovali novo okrepitev za telo in duha, zato se peljite do bližnjega zdravilnega gaja Tunjice.

Naravni zdravilni gaj Tunjice Naravni zdravilni gaj sredi mešanega gozda je na zemljišču, velikem približno deset tisoč kvadratnih metrov, kjer se v blagem naklonu zvrsti več energijskih središč in izvir žive vode.

Zdravilna središča so odkrili leta 1998, ko je lastnik zemljišča Drago Vrhovnik kopal mivko in v nogah začutil nekakšno toploto in mravljinčenje. Pri kopanju mivke je naletel tudi na izvir vode, z njo se je mimogrede pomazal in dolgoletna rana na roki, ki se že dolgo ni hotela zaceliti, je popolnoma izginila. Ta nenavadni pojav je pritegnil njegovo pozornost.

Številne raziskave in merjenja, ki so sledili, so razkrili, da privre na površje več energijskih središč, vsak od njih pa ima poseben zdravilni učinek na enega ali več organskih sistemov človekovega telesa. To ga je privedlo do odločitve, da je ustanovil zdravilni gaj, kjer so danes te energije na razpolago vsem, ki poudarjajo pomen preventive in močnega imunskega sistema, pa tudi tistim, ki imajo fizične in psihične težave ali želijo izboljšati svoje zdravstveno stanje na najbolj naraven način – s povratkom nazaj k naravi, izvoru vsega življenja.

V zdravilni gaj v Tunjicah pri Kamniku vas vabijo, da se sami prepričate o blagodejnih in terapevtskih učinkih energetskih središč. Velja pa opozoriti, da se je treba predhodno naročiti.

Ne spreglejte