SiolNET. Trendi Potovanja
1

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Na počitnicah največkrat izginejo fotoaparati

1

termometer

Na dopust gremo, da se sprostimo. Včasih celo preveč in takrat kakšen od vrednejših predmetov, ki jih tovorimo s sabo, nenadoma izgine. Menda največkrat "pobegnejo" fotoaparati.

Britanska spletna turistična agencija sunshine.co.uk je svoje uporabnike povprašala, ali so na poletnih počitnicah že kdaj kaj izgubili in kaj so največkrat pogrešili. Več kot tretjina oziroma 35 odstotkov vprašanih je odgovorilo, da se jim je takšen neprijeten dogodek že pripetil, odgovore povzema Daily Telegraph.

Potni listi so še kar varni Najpogosteje so izgubili fotoaparat – to se je zgodilo 32 odstotkom vprašanih. 29 odstotkov jih je izgubilo denarnico, 27 odstotkov pa sončna očala. Med najpogosteje izgubljenimi predmeti so še prstani, kopalke, mobilni telefoni, čevlji in ure, medtem ko turisti očitno zelo pazijo na svoje potne liste – le štirim odstotkom vprašanih se je zgodilo, da so svojega na počitnicah izgubili.

Sicer pa je 40 odstotkov vprašanih povedalo, da so izgubljene predmete dobili nazaj – več kot polovica jih je našla tako, da so se "čudežno pojavili" tam, kjer so jih pustili.

Med izgubljenimi "predmeti" tudi otroci Med 1.672 anketiranci so štirje priznali, da so na počitnicah izgubili otroka. K sreči so jih pozneje vsi tudi našli.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin