SiolNET. Trendi Potovanja
0,69

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Na Baliju mirijo: spolni odnosi med neporočenimi turisti ne bodo težava

0,69

termometer

Bali Indonezija |  | Foto: Pixabay
Foto: Pixabay

Turistom, ki bodo počitnikovali na indonezijskem otoku Bali, ni treba skrbeti glede morebitnih kazenskih ovadb zaradi spolnih odnosov zunaj zakonske zveze ali zunajzakonskega razmerja med neporočenimi pari, je sporočil guverner otoka.

Indonezijski parlament je prejšnji teden sprejel nov kazenski zakonik, ki kriminalizira zunajzakonsko partnerstvo in spolne odnose zunaj zakonske zveze ter omejuje številne druge osebne svoboščine. Za prešuštvo ali spolne odnose zunaj zakonske zveze je zagrožena do enoletna zaporna kazen.

pra ljubezen Novice V Indoneziji sprejeli zakon, ki prepoveduje spolne odnose zunaj zakonske zveze #video

Ob tem so se mnogi začeli spraševati, kako bodo to zakonodajo izvajali na turistično najbolj obleganih točkah. Sporni zakonik, ki bo sicer začel veljati šele leta 2025, bo namreč veljal tako za indonezijske državljane kot za tujce.

Bali Indonezija | Foto: Pixabay Foto: Pixabay

Zdaj so oblasti na Baliju zagotovile, da bodo "zaščitile zasebnost turistov".

"Obiskovalcem, ki bodo potovali na Bali, ali tistim, ki živijo na otoku, ni treba skrbeti glede začetka veljavnosti indonezijskega kazenskega zakonika," je guverner Balija Wayan Koster sporočil v nedeljo.

Ne bodo preverjali, ali so turisti poročeni

Zagotovil je, da ob prijavi v nobeni turistični namestitvi, kot so hoteli, vile, apartmaji in zdravilišča, ne bodo preverjali zakonskega stana, prav tako tega ne bodo preverjali uradniki.

Bali Indonezija | Foto: Pixabay Foto: Pixabay

Zaupnost osebnih podatkov obiskovalcev med bivanjem v turističnih namestitvah bo po guvernerjevih besedah zagotovljena. Ob tem je spomnil, da nova pravila, ki bodo začela veljati čez tri leta, predvidevajo, da lahko pare preganjajo samo, če jih prijavijo starši, otroci ali drugi sorodniki.

Indonezijske oblasti poskušajo po poročanju medijev po sprejetju novih pravil, ki so bila deležna precejšnje medijske pozornosti in kritik tako doma kot v tujini, zdaj popraviti škodo in turistom, ki so pomemben del indonezijskega gospodarstva, zagotoviti, da jih ti zakoni ne ogrožajo.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin