SiolNET. Trendi Potovanja
0

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Luksuzno dopustovanje pod morsko gladino: od spaja do vinske kleti

0

termometer

V kategoriji luksuznega turizma se obeta nova možnost za nenavaden oddih: v načrtu je nastanek novega podvodnega hotela.

Bivanje pod vodo je lahko za marsikoga resnična možnost sprostitve, kar zagotavlja že tako drugačno okolje od siceršnjega. Ne zgodi se namreč vsak dan, da imamo priložnost spati ali večerjati med ribami.

S to vizijo – omogočiti tistim, ki si to želijo in lahko tudi privoščijo, čeprav cena prenočitve še ni znana – bo nastal novi hotel pod vodo Planet Ocean Underwater Hotel. Podvodnemu dopustovanju osem metrov in pol pod vodo bo tako namenjenih 12 sob, ki bodo imele poleg pogleda na morsko dogajanje tudi dostop do interneta. Tam bo tudi restavracija, v hotel pa bo vodilo dvigalo.

Podvodni hotel, kraj za pobeg in način ohranjanja koralnih grebenov Nov podvodni hotel, ki bo pod vodno gladino ob Floridi, že pred začetkom gradnje, čeprav so to napovedali v teh dneh, ponuja 50 brezplačnih prenočitev, ki jih bodo podelili z žrebom.

Poleg omogočanja dopustovanja pod morsko gladino ima nastajajoči podvodni hotel še en cilj. Čeprav bi lahko pomislili, da gre za ekološko invaziven projekt, sami na svoji spletni strani poudarjajo nasproten cilj. Ena od misij podvodnega nastanitvenega objekta je namreč okoljsko naravnava, saj so usmerjeni k zbiranju podpore za izvajanje obnove in ohranjanje koralnih grebenov po svetu. Pri tem bodo podpirali iskanje tehnoloških odgovorov in drugih rešitev za vodno kulturo, kot so zapisali na svoji spletni strani.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin