SiolNET. Trendi Potovanja
3,25

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Hrvaška je postala najbolj zaželena destinacija na svetu

3,25

termometer

Morje
Foto: Thinkstock

Katero počitniško destinacijo so ljudje po svetu največkrat "guglali" v zadnjem letu? Verjeli ali ne, to je bila Hrvaška.

Hrvaška je obveljala za najbolj zaželeno počitniško destinacijo po svetu. Tako pravijo rezultati obsežne raziskave spletne strani teflSearch, ki je analizirala podatke Googla o tem, katere destinacije so med julijem 2015 in julijem 2016 ljudje najpogosteje iskali na spletu. Podatke so pridobili iz 80 držav sveta - v raziskavo niso vključene tiste, v katerih ima dostop do spleta manj kot 45 odstotkov prebivalstva.

Turiste je v zadnjem letu najbolj zanimala Hrvaška

Izkazalo se je, da je svetovno prebivalstvo v zadnjem letu najpogosteje guglalo naše južne sosede - Hrvaška se je pojavila v 2,71 odstotka iskanj, povezanih s potovanji. Sledijo ji Grčija z 2,54 odstotka, Turčija in Tajska s po 2,47 odstotka in Španija z 1,99 odstotka. "Ves svet se strinja, da ni nič boljšega kot poceni plaža," so ob teh rezultatih zapisali pri teflSearch in dodali, da vseh prvih pet destinacij slovi po lepih plažah, toplem vremenu in ugodnih cenah. Prvo deseterico sicer zaključujejo Italija, Kuba, Portugalska, Malta in ZDA.

Oglejte si interaktivni zemljevid najbolj zaželenih destinacij

Top tri destinacije Slovencev: Hrvaška, Grčija in Malta Top tri destinacije Slovencev: Hrvaška, Grčija in Malta Foto: Thinkstock

Slovence so najbolj zanimale Hrvaška, Grčija in Malta

Zanimivi so tudi podatki po posameznih državah. Slovenci, na primer, se nismo odpovedali tradiciji in smo najpogosteje iskali Hrvaško (17,8 odstotka), na drugem mestu je Grčija (14,6 odstotka), na tretjem pa Malta (8,9 odstotka). Sledijo Španija, Turčija, Črna gora in Maldivi, na osmem mestu je naša domovina, sledita pa še Italija in Albanija.

Kam bi potovali Hrvati?

Hrvati, ki imajo glede na te podatke najboljšo počitniško destinacijo kar doma, se raje ozirajo v tujino. Najpogosteje so namreč iskali Maldive, Tajsko, Malto, Kubo, Grčijo, Tunizijo, Črno goro, Turčijo in Maroko.

Uganete, kateri narod je med najbolj zaželene destinacije uvrstil Slovenijo? Uganete, kateri narod je med najbolj zaželene destinacije uvrstil Slovenijo? Foto: Thinkstock

Kdo si želi v Slovenijo?

Hiter pregled potovalnih iskanj naših sosedov je pokazal, da ne Hrvati, ne Avstrijci, ne Italijani in ne Madžari Slovenije ne uvrščajo med deset najbolj zaželenih. Podobno je v večini Evrope, a rezultati niso povsem porazni - Slovenija se je izkazala za četrto najbolj iskano destinacijo med Črnogorci.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 9
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin