Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
4. 10. 2016,
8.20

Osveženo pred

2 meseca, 3 tedne

Vsebino omogoča Mountvacation

Natisni članek

Mountvacation advertorial smučanje zimska rekreacija

Torek, 4. 10. 2016, 8.20

2 meseca, 3 tedne

Dve smučišči, dva pojma popolne smučarije: kaj boste izbrali?

Vsebino omogoča Mountvacation
Bad Kleinkirchheim

Glavna dilema letošnje zime se glasi: Avstrija ali Italija? Po naslednjih vrsticah vam bo takoj jasno, kako premagati to smučarsko zagato. Odgovor se skriva v dveh top zimskih destinacijah.

Naši zahodni in severni sosedi se lahko pohvalijo z izjemnimi smučišči in smučarskimi destinacijami, ki lahko zadovoljijo vse mogoče različice smučarskih entuziastov. Vendar kljub temu obstajata dve smučišči, ki izstopata – tako v izjemni ponudbi kot v vsesplošni priljubljenosti. Kronplatz in Bad Kleinkirchheim sta več kot navadni smučarski središči – sta stičišče vsega lepega, zabavnega, zimskega in sproščujočega.

 

Zato dilem ni: katerega koli od teh dveh boste izbrali, ne boste zgrešili.

Kronplatz: v osrčje južne Tirolske

Kronplatz | Foto:

To je smučišče, na katerem vam ne bo dolgčas, niti v popoldanskih in večernih urah, ko boste smučke in pancerje že shranili na toplo. Čez dan smučarska ekstaza na do 2275  metrih nadmorske višine, zvečer pa zabava za velike in mlade.

Več kot 100 kilometrov prog za vse okuse: za majhne nadobudneže, ki bi svoje prve zavoje radi preizkusili v smučarski šoli, do malo bolj izkušene smučarje, ki od svoje smučarske destinacije pričakujejo največ. Kronplatz ponuja vse, o čemer ste vedno sanjali.

V hipu tudi do Alte Badie

Kronplatz je povezano tudi z vrhunskim smučarskim središčem Alta Badia – tako z žičnico Piculin kot z avtobusom, ki vas bo pripeljal neposredno v središče smučarskega pokala v alpskem smučanju.

 Široka smučišča za popoln carving

Carvanje od jutra do večera: vaše vijuganje po belih strminah bo brez omejitev. | Foto: Carvanje od jutra do večera: vaše vijuganje po belih strminah bo brez omejitev.

Kronplatz že od nekdaj velja za sinonim sodobnega smučanja – ta sloves pridno negujejo že vrsto let – s stalnimi novostmi in posodobitvami, zaradi česar se smučarji z veseljem vračajo. Široka smučišča so pravi snežni raj za ljubitelje carvinga in za vse smučarske začetnike, ki želijo brezskrbno izpeljati vsak novi zavoj. Sodobna žičniška infrastruktura zagotavlja, da ne boste čakali na vrsti za žičnico in hkrati tudi to, da se vam med smučanjem ne bo treba umikati nevarni gneči smučarjev.

Mesteca, ki ponujajo  veliko več kot samo smučanje

Vaš dan se ne bo zaključil, ko boste doložili smučke. Mesteca v okolici Kronplatza ponujajo namreč veliko možnosti za različne zabave – v družbi, z otroki ali v dvoje. V mestecih Brunico, San Vigilio di Marebbe in Valdaoro boste nedvomno našli nekaj zase, pa četudi samo romantičen sprehod. Na svoj račun boste prišli tudi vsi ljubitelji nočnega življenja -  živahnost v okolici Kronplatza je vedno na sporedu.

Mesteca ponujajo veliko možnosti za namestitev, na voljo je namreč več kot 30 koč in restavracij, lahko izbirate med različnimi hoteli in apartmajskimi hišami.

Tudi ljubitelji smučanja po celem snemgu bodo našli svoj kotiček raja. | Foto: Tudi ljubitelji smučanja po celem snemgu bodo našli svoj kotiček raja.

Največji Snowpark v Južnem Tirolskem

Nedvomno vam nikoli ne bo dolgčas: za vas so pripravili snežni park  Snowpark Kronplatz, kjer so pripravili tudi kotiček za najmlajše – Family Fun Line, prirejeni snežni park z manjšimi grbinami, skakalnicami in pravljičnem gradom za najmlajše.

 

Bad Kleinkirchheim: alpski welness na dosegu roke

Bad Kleinkirchheim | Foto:

 

Bad Kleinkirchheim je nedvomno destinacija, ki bo zadovoljila tako najbolj zagrete smučarske, kot tudi tiste, ki jim je vijuganje po belih strminah bolj drugotnega pomena. Mestece se namreč lahko pohvali s prvovrstno wellness ponudbo, zaradi katere je prejel tudi certifikat alpski wellness.

Wellness in smučanje: top kombinacija za popoln odklop | Foto: Wellness in smučanje: top kombinacija za popoln odklop Terme Römerbad ponujajo različne vrste zabave, v njih se boste lahko popolnoma sprostili na masažah, savnah in namakanju v termalni vodi, najmlajši pa bodo svoj mali wellness raj našli predvsem v spuščanju po toboganih.

Terme St. Kathrein nudijo sprostitev, ki je prilagojena vsem zahtevam obiskovalcev. Terme St.Kathrein imajo pestro ponudbo bazenov različnih velikosti, masažnih bazenov, vodnih slapov, za popolno sprostitev pa so na voljo tudi tepidarium in vitarium, savne, parna kopel in več vrst masaž.

Družinam prijazna destinacija

Smučišče je lahko dostopno, moderno in primerno za vse vrste smučarjev, še posebej priljubljeno je med družinami, ki iščejo več kot samo smučanje.


Smučišče skoraj vsako leto poskrbi za kakšno novost, letos so na vrhu postaje Nationalparkbahn Brunnach  postavili novo restavracijo za vso družino, novo karving progo, pobočje "Franz Klammer" za svetovni pokal, proge, ki izmerijo hitrost, tekmovalne proge za rekreativce in nekaj novosti v Kinderlandu za otroke.

Bad Kleinkirchheim | Foto:
 

Otrok smuča samo za en evro

V Bad Kleinkirchheim so spet pripravili posebno družinsko smučarsko ugodnost Family euro: pri nakupu 6-dnevne smučarske karte za odrasle, otrok dobi smučarsko vozovnico za samo en evro. Ugodnost pa vključuje tudi popuste pri izposoji opreme.


V smučarskih šolah se bodo najmlajši naučili prvih smučarskih zavojev zabaven način, poskrbeli pa bodo tudi  za brezskrbno igro in varstvo. Otroke lahko razveselite tudi na drsališču, snežnih toboganih ter curlingu. Dedek in babica pa se lahko medtem prepustita romantični vožnji s kočijo.

Romantično na snegu

Ne samo za družine z majhnimi otroki, svoje mesto na raju bodo v Badu našli tudi pari, ki se bodo lahko naužili alpske romantičnosti, se namakali v termalnih kompleksih, čisto posebno doživetje pa boste občutili z edinstveno vožnjo s sanmi ali pa na sprehodu s krpljami.


Nagradna igra: Zimska pravljica na Pohorju

 | Foto: Nagradna igra je končana. Srečna izžrebanka je Tjaša Pahor Humar.

NAGRADA:

2x nočitev v standard dvoposteljni sobi za 2 osebi v hotelu Arena

2x polpenzion za 2 osebi (samopostrežen zajtrk in večerja)

1x prost vstop v wellness center Arena na osebo

Prost vstop v fitness

Wi-Fi

Parking

Otroška animacija v času počitnic

Prost vstop v Casino Mond

Kupon je unovčjiv od 1. 12. 2016 do 27. 12. 2016 ter od 1. 3. 2017 do 31. 3. 2017

 

 

Ne spreglejte