Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
26. 9. 2016,
9.17

Osveženo pred

2 meseca, 3 tedne

Vsebino omogoča Mountvacation

Natisni članek

advertorial smučanje Mountvacation zimska rekreacija

Ponedeljek, 26. 9. 2016, 9.17

2 meseca, 3 tedne

180 kilometrov smučarske poezije: to je destinacija letošnje zime

Vsebino omogoča Mountvacation
Mountvacation

Če ste ljubitelji brezmejnega vijuganja po belih strminah in sanjate o smučanju, ki bo povsem zadovoljilo vaše želje po popolnem snežnem odklopu, je Francija vaša top smučarska destinacija. Smučarski središči Risoul in Vars imata vse elemente sodobnega smučarskega uživanja.

180 kilometrov zasneženih strmin, moderne naprave, hitre povezave, puhast sneg in francosko razkošje smučarske pustolovščine. Risoul in Vars vam bosta ponudila vse tisto, kar pričakujete od pravih smučarskih destinacij – brez kompromisov in slabe volje. V osrčju Visokih Alp boste lahko doživeli smučarski teden z veliko začetnico.

Risoul in Vars sta del smučarskega območja La Foret Blanche, ki ponuja 180 kilometrov smučarskih prog. To je ena izmed najbolj priljubljenih smučarskih destinacij v osrčju Visokih Alp, saj ponuja moderno in odlično smuko, odlične vremenske razmere in pestro ponudbo animacije za vso družino.

 

Vars in Risoul sta del priljubljenega smučarskega območja La Foret Blanche: 180 kilomterov neskončnih belih strmin. | Foto: Vars in Risoul sta del priljubljenega smučarskega območja La Foret Blanche: 180 kilomterov neskončnih belih strmin.

Risoul: alpski raj na 1850 metrih

Risoul vam bo omogočil, da boste občutili pristnost alpskega okolja. Na 1850 metrih nadmorske višine bo vaše bivanje pravljično, zaokroženo z veličastno naravo in mogočnimi gorami, ki bodo iz vas priklicale željo po raziskovanju okolice.

Vasica leži sredi macesnovega gozda in kljub visoki legi ponuja vso udobje pravega mondenega smučarskega središča: na razpolago je 18 tisoč postelj v apartmajskih hišah, hotelih in preostalih turističnih kompleksih, na glavni ulici Risoula pa so številne restavracije, bari, diskoteka in številne trgovine. Mesto ponuja veliko zabave, festivale, različne prireditve in snežna tekmovanja za vse generacije.

Risoul omogoča popolno smuka skozi celo zimsko sezono. | Foto: Risoul omogoča popolno smuka skozi celo zimsko sezono.

Vpetost v smučarsko območje La Foret Blanche vam bo omogočila, da boste na novo odkrito željo po raziskovanju hitro zadovoljili na odlično pripravljenih progah, kjer se boste znašli tako začetniki kot tudi malo bolj zahtevni smučarji.

Zahvaljujoč sodobni infrastrukturi boste lahko vso sezono smučali brez slabe volje, saj ne boste naleteli na gneče na smučišču in dolge čakalne vrste za vlečnico.

Risoul: veliko zabave tudi za vse željne adrenalina. | Foto: Risoul: veliko zabave tudi za vse željne adrenalina.

Območje ponuja tudi 15 kilometrov prog za krpljanje in tek na smučeh, progo za boardercross, snežne parke, progo za slalom, sankaško progo, tobogan progo, brezplačno začetniško območje in še mnogo drugih zabavnih aktivnosti za vso družino.

 

Vars: štiri vasice, štiri alpske zgodbe

Smučišče Vars sestavljajo štiri gorske vasice: St. Marcellin, St. Marie, St. Catherine in Claux.

St. Marcellin je starodavna vasica z bogato kulturno in zgodovinsko dediščino. Ljubka zgodovinska vasica z 8.500 prebivalci je znana po cerkvi iz 13. stoletja in ostankih gradu iz 11. stoletja.

Sainte Marie je začetnica smučarskega središča, saj so ravno v tej vasici postavili prvo žičnico. Prav v tej vasici boste našli najboljše smučarske terene.

St. Catherine velja za tipično alpsko vasico. Odlikujejo jo številne lesene konstrukcije, ki vasici dajo poseben čar.

Claux je bolj mondeno in sodobno središče, ki ponuja malo drugačen pogled na smučanje v Franciji.

Tereni so primerni tudi za freeride, vendar je priporočljivo, da najamete izkušenega vodiča. | Foto: Tereni so primerni tudi za freeride, vendar je priporočljivo, da najamete izkušenega vodiča.

Smučišče je primerno predvsem za smučarje začetnike in deskarje, vendar se najde tudi nekaj terenov za tiste, ki malo bolj obvladajo smučarske veščine. Vars je tudi pravi raj za ljubitelje teka na smučeh, saj ponuja kar 45 kilometrov urejenih prog. Preizkusili se boste lahko tudi v krpljanju in drsanju. Za otroke in mlade po duši ponujajo tudi zabavo v Ludiparku, kjer lahko plezate in se spuščate po napihljivih objektih, v topli dvorani se otroci lahko preizkušajo v različnih igrah, imajo pa tudi pester animacijski program. Pravo doživetja boste lahko izkusili na preletu s helikopterjem.

Mountvacation | Foto:

Za bolj umirjene duše so dobra odločitev sprostitev v wellnessu, masaža in savna ter obisk dobre restavracije.

Mountvacation | Foto: Vars s svojimi štirimi vasmi ponuja kar šest različnih parkov. Park des Escondus je bolj urbana različica snežnega parka s številnimi drsnimi objekti, l'Eyssina je namenjen skakalcem, Girly park odbitim dekletom, Kid park mlajšim in začetnikom. Zanimiv je Totem park, ki slovi po lesenih skulpturah, Ecrins pa odpira vrata tistim najboljšim.

Na svoj račun bodo prišli tudi ljubitelji freestyle smučanja, saj je v Varsu najboljši smučarski park v Franciji, in ljubitelji freeride smučanja (smučanja zunaj urejenih prog).


Komu gre razvajanje v Termah Dobrna?

Nagradna igra je končana. Srečnež, ki bo lahko koristil razvajanje v Termah Dobrna za dve osebi je Andrej Pertinac.

Čestitamo!

Ne spreglejte