Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
11. 1. 2018,
10.56

Osveženo pred

3 leta, 9 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4,28

Natisni članek

otrok porod materinstvo Serena Williams

Četrtek, 11. 1. 2018, 10.56

3 leta, 9 mesecev

Serena o porodu: Bilo je čudovito. In potem je šlo vse narobe.

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4,28

Ameriška teniška igralka je odkrito spregovorila o težavah, ki so jo doletele ob in po porodu, ter o izzivih, ki jih je pred njo postavilo materinstvo.

Serena Williams se je po rojstvu hčerke Alexis Olympie za ameriško revijo Vogue, ki jo je skupaj s hčerko postavila na naslovnico, prvič razgovorila o težavah, ki so spremljale porod, in še večjih težavah, ki so se pojavile po tem. V intervjuju je razkrila, da je rodila z nujnim carskim rezom, potem ko so zdravniki ugotovili, da je srčni utrip otroka med popadki začel padati.

Carski rez je potekal brez težav, njen takratni zaročenec, zdaj pa mož Alexis Ohanian je prerezal popkovino in novorojenka je nehala jokati takoj, ko so ji jo položili na prsi, je povedala Williamsova. "To je bil čudovit občutek. In potem je šlo vse narobe."

Krvni strdki in krvavitev

Dan po porodu je namreč opazila, da ostaja brez sape. Zdravnike je opozorila, da sumi, da so se ji v pljučih pojavili krvni strdki, saj je pred porodom prenehala jemati zdravila proti strdkom, ki jih je prej jemala redno. Njeni sumi so se potrdili, ker pa je zaradi strdkov v pljučih veliko kašljala, se ji je odprl šiv carskega reza in v trebušni votlini se ji je začela kopičiti kri. Zato je morala nazaj pod nož in po vseh teh težavah je morala naslednjih šest tednov preležati v postelji.

"Nihče ne govori o slabih trenutkih"

Tudi o materinstvu je teniška igralka spregovorila brez olepševanja. "Včasih se počutim res slabo in si mislim, da ne bom več zmogla. Gre za isto negativnost, ki jo včasih občutim na igrišču. Očitno sem takšna oseba," je dejala.

"Nihče ne govori o slabih trenutkih - o pritisku, ki ga čutiš, o neverjetni nemoči, ki jo čutiš vsakič, ko otrok joče. Neštetokrat sem se zlomila," je odkrito nadaljevala. "Včasih me vse to razjezi, nato me jeza razžalosti in potem občutim krivdo, češ, zakaj sem žalostna, če pa imam tako čudovitega otroka. Ta čustva so nora."

V osmem tednu nosečnosti je zmagala na turnirju

Da bi ji pomagala, se je k njej na Florido preselila tudi mama Oracene Price, ki po Sereninih besedah vztraja pri strogem starševstvu. "Ubogljivost prinese varnost, mi pravi mama. Gre za nauk iz Svetega pisma, ki mi ga je zapisala na list papirja. Jaz sem vedno ubogala. Karkoli sta mi starša naročila, sem storila. Brez debate. Morda sem pri dvajsetih letih imela krajšo uporniško obdobje, ko sem prvič poskusila alkohol. Morda pa je bila najbolj uporniška stvar, ki sem jo kdaj storila, ta, da sem bila noseča na turnirju." Ko je zmagala na odprtem prvenstvu Avstralije, je bila namreč noseča že osem tednov.

Serenina mama Oracene z vnukinjo:

 

Grandma and I get best picture

A post shared by Alexis Olympia Ohanian, Jr. (@olympiaohanian) on

Ne spreglejte